Πέμπτη 3 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΝΕ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Ανακοίνωση του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ και ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την προχτεσινή τρομοκρατική επίθεση σε βάρος μελών της ΚΝΕ

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν. Σύντομα οι κάθε λογής εκσυγχρονιστές θα τρέχουν να κρυφτούν από την οργή και την πάλη του μαζικού λαϊκού κινήματος.Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε χτες το Συμβούλιο Πόλης της ΚΝΕ στην Αθήνα, με αφορμή το προχτεσινό τρομοκρατικό επεισόδιο στο κέντρο της πόλης, στη διάρκεια του οποίου υπάλληλοι του δήμου με τη συνοδεία αστυνομικού με πολιτικά και υπό την απειλή όπλου ανάγκασαν ομάδα ΚΝιτών να παραδώσουν τις αφίσες που κολλούσαν ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αλβανία.

Στην ανακοίνωση του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ τονίζεται:

"Το ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ καταγγέλλει την απροκάλυπτη επίθεση μελών συνεργείου του Δήμου Αθήνας, που εκτελούσαν εντολές του ατσαλάκωτου και "Ευρωπαίου" αφεντικού τους, του δημάρχου κ. Αβραμόπουλου, την Τρίτη το βράδυ, σε μέλη της ΚΝΕ, που εκείνη την ώρα κολλούσαν αφίσες της Οργάνωσης, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αλβανία, που πρώτη και καλύτερη τρέχει να συμμετάσχει η κυβέρνηση του κ. Σημίτη, ετέρου $$$$$$$$εκσυγχρονιστή σαν τον κ. Αβραμόπουλο.

Ο κ. Αβραμόπουλος από καιρό έχει ανοίξει πόλεμο ιδιαίτερα στις αφίσες κι τα πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θεωρώντας ασφαλώς ότι είναι αυτές που χαλάνε το image της Αθήνας που ονειρεύεται ο ίδιος και τα μεγάλα αφεντικά του, Λαμπράκης - Κόκκαλης και Σία. Μια Αθήνα χωρίς την ενοχλητική παρουσία μιασμάτων π.χ. απεργών καθηγητών, αγανακτισμένων μαθητών, πεινασμένων συνταξιούχων, οργισμένων οικοδόμων, αμετανόητων αγωνιστών της ειρήνης και, τέλος πάντων, όλων αυτών που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή κυβερνητική επίθεση, που στήριγμά της βρίσκει και τους σε διατεταγμένη υπηρεσία τραμπούκους του "εκσυγχρονιστή" Αβραμόπουλου.

Χτες ο δήμαρχος έδειξε ένα ακόμα πιο αυταρχικό πρόσωπο που τον χαρακτηρίζει. Εκτός από την απαγόρευση στα μέλη της ΚΝΕ να προπαγανδίσουν τις θέσεις της, που δε βρίσκουν βήμα στα ΜΜΕ, που απλόχερα παραχωρείται στον κ. Αβραμόπουλο, για να προβάλλει τις δικές του και των αφεντικών του και φυσικά δε μένει χώρος για τους κομμουνιστές, θέλησε να κατάσχει και τις αφίσες της ΚΝΕ, χωρίς καμία τέτοια δικαιοδοσία, εκτός αν τελευταία του δόθηκε και αυτή.

Σ' αυτή την προσπάθειά τους οι "εκλεκτοί" υπάλληλοι του δημάρχου βρήκαν συμπαραστάτη τους και έναν εκτός υπηρεσίας αστυνομικό που έβγαλε το υπηρεσιακό του περίστροφο και στρέφοντάς το στους ΚΝίτες τούς ανάγκασε να παραδώσουν τις αφίσες.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αυταρχικές μεθόδους που απροκάλυπτα καθοδηγεί και στηρίζει ο κ. Αβραμόπουλος και δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν. Οι νέοι κομμουνιστές θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη, στο πλευρό του ΚΚΕ, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς, που μετά βδελυγμίας πολεμά ο δήμαρχος και οι όμοιοί του υπηρέτες των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπονομεύοντας τη ζωή και το μέλλον μας. Σύντομα θα έρθει ο καιρός που οι κάθε λογής εκσυγχρονιστές θα τρέχουν να κρυφτούν από την οργή και την πάλη του μαζικού λαϊκού κινήματος".

Για το ίδιο θέμα, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕΟ. Κολοζώφ και Μ. Κωστόπουλος ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, εάν προτίθενται να πάρουν μέτρα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους, ώστε να μπει φραγμός σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες και συμπεριφορές, τι μέτρα θα παρθούν για τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και τράβηξε περίστροφο εναντίον πολιτών, ποιος είναι ο ρόλος του κάθε συνεργείου του Δήμου Αθήνας και αν μπορούν με τις πράξεις τους και τις ενέργειές τους, όπως αποδείχτηκε, να τρομοκρατούν, χειροδικούν και να αστυνομεύουν.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταγγέλλουν το γεγονός ότι με ακατονόμαστες απειλές και χειροδικίες οι υπάλληλοι του δήμου και ο αστυνομικός, ξεπερνώντας κάθε όριο, ανάγκασαν τα παιδιά με την απειλή περιστρόφου να παραδώσουν τα υλικά. Σημειώνουν επίσης το γεγονός ότι στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα της οδού Σωκράτους, όπου οδηγήθηκαν οι ΚΝίτες, παρουσία και στελέχους της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ συνεχίστηκαν οι απειλές και οι τραμπουκισμοί από τα ίδια άτομα και αστυνομικούς του Τμήματος, με εξαίρεση τον αστυνομικό ασφαλείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξορμήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (2015-03-21 00:00:00.0)
Να γίνει ο «Οδηγητής» το πρώτο έντυπο νεολαίας! (2008-01-11 00:00:00.0)
Καταγγέλλεται η τρομοκράτηση της πολιτικής δράσης (2001-04-04 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει (2000-05-05 00:00:00.0)
"Τρομοκρατικές" συλλήψεις Κνιτών (1998-04-10 00:00:00.0)
Ενοχλούν τα συνθήματα κατά των ναρκωτικών! (1997-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ