Τετάρτη 30 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ανοίγει αύριο τις πύλες του

Μία μέρα μάς χωρίζει από την ώρα που θα κηρυχτεί η έναρξη των εργασιών του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ και οι νέοι κομμουνιστές και κομμουνίστριες βαδίζουν με σιγουριά προς την κορυφαία στιγμή της συλλογικής και δημοκρατικής λειτουργίας της Οργάνωσής τους, με στόχο το Συνέδριο αυτό να σηματοδοτήσει την αντεπίθεση της νέας γενιάς, κόντρα στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών για την επαναφορά ενός νέου Μεσαίωνα, για ένα μέλλον έτσι όπως ταιριάζει στους νέους της χώρας μας.

Η ΚΝΕ έρχεται να απαντήσει σε μία σειρά σοβαρά προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους νέους και τις νέες της χώρας μας και να τους συσπειρώσει στον αγώνα για τα δικαιώματά τους στη δουλιά, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στη ζωή.

Οι νέοι κομμουνιστές και κομμουνίστριες, τώρα που το μεγάλο κεφάλαιο εντείνει την επίθεσή του σε κάθε τομέα των δικαιωμάτων της νεολαίας, προτείνουν στη νέα γενιά τον δρόμο της αντίστασης: Για να πάρει η νεολαία τη θέση της στο αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό δημοκρατικό μέτωπο πάλης, μαζί με το κίνημα της εργατικής τάξης και του Κόμματός της, πλάι και μαζί με το ΚΚΕ.

Οι εργασίες του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ ξεκινούν αύριο 1η του Μάη στις 5.00 το απόγευμα και θα λήξουν την Κυριακή 4 Μάη. Από το Συνέδριο θα προκύψει και το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, ενώ εκτός από τη συζήτηση επί των Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου και την ψήφισή τους, το συνέδριο θα εγκρίνει και το νέο Καταστατικό της Οργάνωσης.

Διεθνής αντίκτυπος

Μεγάλη είναι η συμμετοχή από κομμουνιστικές, αριστερές και αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις Νέων στο 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ που πρώτα και κύρια δείχνει το αυξημένο κύρος που έχει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και στο εξωτερικό, αλλά και το ενδιαφέρον που δείχνουν δεκάδες Οργανώσεις νέων από όλον τον κόσμο.

Σήμερα καταφτάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού το μεγαλύτερο μέρος των ξένων αντιπροσωπειών προσκεκλημένων της ΚΝΕ, από κομμουνιστικές και άλλες προοδευτικές νεολαιίστικες οργανώσεις. Σήμερα καταφτάνουν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού αντιπροσωπείες από την Κ. Ν. Ισραήλ, την Κ. Ν. Βιετνάμ, την FDJ Γερμανίας, τη Νεολαία του Κ. Κ. της ΠΓΔΜ στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, τη Νεολαία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Κορέας, την Κ. Ν. Κούβας, αύριο καταφθάνουν οι αντιπρόσωποι από την Κ. Ν. Γαλλίας, την Κ. Ν. Ιταλίας, τη Νεολαία του Κ. Κ. Συρίας και τη Σοσιαλιστική Ενωση Νέων Βραζιλίας.

Ηδη έχουν φτάσει στη χώρα μας οι αντιπρόσωποι από τη Νεολαία του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Δανίας, ενώ αναμένονται ακόμη να συμμετάσχουν και αντιπρόσωποι από την Κ. Ν. Πορτογαλίας, την Κ. Ν. Ισπανίας, την Κ. Ν. Βρετανίας, τη Νεολαία του Κ. Κ. Ινδίας, την SDAJ Γερμανίας, τη Νεολαία του Κ. Κ. Σουδάν, τη Νεολαία του ΚΚ Ιράκ, την Ενωση Παλαιστινιακής Νεολαίας, την ODP Τουρκίας και τη Σοσιαλιστική Ενωση Νέων Βραζιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ