Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: Δεν πρόκειται να μειωθούν εντός του τρέχοντος έτους τα επιτόκια των δανείων που χορηγούνται από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο νέας μείωσης μετατοπίζεται για το 1998 ή 1999 και θα περιλαμβάνει αντίστοιχες μειώσεις επιτοκίων και για τα παλαιά δάνεια. Παράγοντες του οργανισμού υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης, καθώς το τελικό ύψος των επιτοκίων καταθέσεων είναι καθηλωμένο στο 11%.

ΧΙΟΣΜΠΑΝΚ: Ξεκινάει τη Δευτέρα 26 Μάη, η διαπραγμάτευση των μετοχών της XiosBank στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Οπως ανακοίνωσε η τράπεζα εισάγονται στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου συνολικά 7.962.220 μετοχές προς διαπραγμάτευση με τιμή εισαγωγής 2.650 δρχ. Η συνολική αύξηση ιδίων κεφαλαίων που πραγματοποίησε η τράπεζα ήταν 4,50 δισ. δρχ. περίπου και προορίζονται για την κάλυψη μέρους του επενδυτικού προγράμματός της μέχρι το 2000. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου καταστημάτων της φτάνοντας συνολικά τα 45 από 25.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Την Τρίτη 27 Μάη, θα αρχίσουν οι δημόσιες εγγραφές για την εισαγωγή των μετοχών της ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου και θα ολοκληρωθούν στις 30 του μήνα. Η εταιρία, που δραστηριοποιείται στο χώρο των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων, θα αντλήσει 4,25 δισ. δρχ. με την έκδοση 2.125.000 νέων κοινών ανώνυμων μετοχών ονομαστικής αξίας 300 δρχ. και με τιμή διάθεσης 2.000 δρχ. η κάθε μία. Από αυτές, οι 2.025.000 μετοχές θα διατεθούν στο ευρύ κοινό μέσω της δημόσιας εγγραφής και οι υπόλοιπες με ιδιωτική τοποθέτηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σημαντική μείωση κερδών παρουσιάζει ο ισολογισμός της Ιονικής Τράπεζας, τα μεγέθη του οποίου ενέκρινε το ΔΣ του ιδρύματος. Μετά τους φόρους και τις προβλέψεις, τα κέρδη διαμορφώθηκαν για τη χρήση 1996 σε 2,1 δισ. δρχ., έναντι κερδών 13,6 δισ. δρχ. το 1995. Φέτος οι μέτοχοι της Ιονικής δε θα εισπράξουν μέρισμα, ενώ τα κέρδη θα χρησιμοποιηθούν για την εξυγίανση της τράπεζας και την πληρωμή φόρων παλαιότερων χρήσεων. Στο μεταξύ το πρώτο τρίμηνο του 1997, τα κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν με ρυθμό υπερδιπλάσιο από πέρυσι, γεγονός που οφείλεται στη συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών και στην άνοδο των εσόδων από τόκους και προμήθειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ