Κυριακή 8 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους"

Δήλωση του προέδρου της ΟΕΚΙΔΕ, Θ. Ευθυμίου

"Να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις", καλεί τους αντιπροσώπους στο συνέδριο, ο πρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ και στέλεχος της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας",Θ. Ευθυμίου.

Οπως θα τονίσει: "Το 2ο Συνέδριο της ΟΕΚΙΔΕ πραγματοποιείται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους και ειδικότερα για τους εργαζόμενους του χώρου. Οι κλάδοι ένδυσης οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση και τον αφανισμό, ενώ το δικαίωμα στη δουλιά, αλλά και όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων, χτυπιούνται βάναυσα".

Για το συνδικαλιστή "οι εργαζόμενοι και προπάντων οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο πρέπει να βγάλουν πλέον τα αναγκαία συμπεράσματα από τις πολιτικές που εφάρμοσαν στον κλάδο οι κυβερνήσεις και για το ποιες δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, μπήκαν μπροστά για να αποκρουστεί η αντεργατική επίθεση. Υπεράσπισαν με τις θέσεις τους, το δικαίωμα στη δουλιά, τη μη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για την αναγκαιότητα όχι μόνο ενίσχυσης των ταξικών δυνάμεων στην ΟΕΚΙΔΕ, αλλά για την ανατροπή συνολικά αυτών των πολιτικών που μας οδήγησαν εδώ, με την επιβολή πολιτικών συσχετισμών που θα λειτουργούν προς το συμφέρον της εργατικής τάξης".

Θα σημειώσει πως "δεν μπορούν σήμερα να αποδέχονται τη μοιρολατρία, το "διάλογο" και τον "οχαδερφισμό" που προωθούν οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ, στοχεύοντας στην άμβλυνση ή την εξαγορά των συνειδήσεων. Τρία χρόνια η μόνη τους "δράση" κινούνταν στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων από τα σοβαρά προβλήματα και από κάθε αγωνιστική ταξική κατεύθυνση".

Καταλήγονταςτονίζει ότι "οι αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην πορεία θα σκληρύνουν ακόμα περισσότερο και μόνο με ενότητα στη βάση και αγώνα μπορούν να αποκρουστούν τα σχέδια αφανισμού του κλάδου. Καλούμε τους συναδέλφους αντιπροσώπους να υπερψηφίσουν σήμερα τις δυνάμεις της ΔΑΣ, για να παραμείνει η Ομοσπονδία σταθερά και αταλάντευτα στο δρόμο της πάλης για την ανατροπή αυτών των πολιτικών".

Τα κείμενα έγραψε η Ντίνα ΝΤΑΒΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ