Κυριακή 8 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανασκεφτείτε το κύριοι της κυβέρνησης

"Σας φέρνω ένα μήνυμα από τα μπλόκα της Μακεδονίας, που πέρασα χτες και που αποτελούνται από νεοδημοκράτες, ΠΑΣΟΚ, κομμουνιστές κ.ά. Δεν υποχωρούν. Κι εμείς, εφόσον οι ίδιοι αποφασίσουν με δική τους επιλογή και απόφαση - γιατί κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει τις μορφές πάλης - θα στηρίξουμε αυτούς τους αγώνες. Κι αν θέλετε να τους τρομοκρατήσετε και να τους στείλετε τα ΜΑΤ ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει να σας πω ότι ο διχασμός, που πάτε να κάνετε και η τρομοκρατία δε θα περάσουν. Θα το βρείτε μπροστά σας...".

Κατηγορηματική η τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προχτές στη Βουλή και αποστομωτική η απάντησή της, σε όσα προκλητικά δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα του Κοινοβουλίου. Οπως, εξίσου κατηγορηματική και απόλυτα δικαιολογημένη είναι και η αγωνιστική στάση των χιλιάδων αγροτών, που έχουν κλείσει τους δρόμους και διεκδικούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την επιβίωσή τους.

Το υπογραμμίσαμε, πριν μερικές μέρες. Το υπογραμμίζουμε και πάλι.

Ξανασκεφτείτε το, κύριοι της κυβέρνησης. Ο δρόμος, που επιλέξατε είναι ιδιαίτερα ολισθηρός και επικίνδυνος και οι ευθύνες είναι όλες δικές σας. Καμία ευθύνη δεν έχουν οι αγρότες. Τα αιτήματά τους είναι πέρα για πέρα δίκαια. Είναι αιτήματα ζωής. Και η συμπαράσταση της μεγάλης - τουλάχιστον - πλειοψηφίας των άλλων εργαζόμενων δεδομένη και χεροπιαστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ