Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΣΗ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ
Στη Βουλή παραπέμπει ο Αρειος Πάγος

Αναρμοδιότητα δηλώνει ο Αρειος Πάγος για τη μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεδίκογλου εναντίον του πρώην υπουργού Δ. Κρεμαστινού, καθώς η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου διαβίβασε την αναφορά στη Βουλή.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε σχετικό έγγραφό της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Α. Κακλαμάνη, αναφέρει ότι μόνο η Βουλή των Ελλήνων δικαιούται να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του πρώην υπουργού και πιθανών συμμετόχων του και να τον παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Συντάγματος. (Να υπενθυμίσουμε ότι συνεχίζει να ισχύει ακόμη ο νόμος της Χούντας 802/1971 "περί ευθύνης των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών"). Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά έχει στείλει και όλα τα σχετικά έγγραφα της δικογραφίας στη Βουλή.

Στις 24 Γενάρη ο Β. Κεδίκογλου είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου ζητούσε να διερευνηθεί η παράνομη, κατά την άποψή του, διαδικασία ανάδειξης του Δ. Κρεμαστινού ως αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1994, καθώς και η επαγγελματική του σχέση με το "Ωνάσειο" Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ