Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κηδεύτηκε ο συγκυβερνήτης

Μέσα σε κλίμα άκρατης θλίψης και με τιμές ήρωα, κηδεύτηκε χτες στο νεκροταφείο της "Ανάστασης" στον Πειραιά, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου, υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος,που συνετρίβη στη Θαλάσσια περιοχή κοντά στα Ιμια, τα ξημερώματα της προηγούμενης Τετάρτης, ενώ σήμερα κηδεύεται ο αρχικελευστής Εκτορας Γιαλοψός, για τον οποίο η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το μεσημέρι στην Αγία Βαρβάρα των Ν. Λιοσίων.

Στην Αγία Τριάδα του Πειραιά, όπου εψάλη χτες, η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Π. Βλαχάκο, από νωρίς άρχισε να καταφθάνει πλήθος κόσμου από τον Πειραιά αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του νεκρού, τη Μάνη. Στην κηδεία παρέστησαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχοΧρ. Λυμπέρη,εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας ο υφυπουργός Ν. Κουρής,ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ,ο πρώην πρωθυπουργόςΚ. Μητσοτάκης,ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρ. Σαρτζετάκης,ενώ το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο βουλευτής Γερ. Αραβανής.Στον νεκρό αποδόθηκαν τιμές από τα στρατιωτικά αγήματα που είχαν παραταχθεί αλλά και από δύο στρατιωτικά ελικόπτερα που πέταξαν πάνω από τον Πειραιά.

Χτες εξάλλου, ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ το πόρισμα της νεκροψίας που έκανε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, των δύο μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου. Στη νεκροψία συμμετείχαν τρεις ιατροδικαστές και ένας παθολογοανατόμος αξιωματικός του ΠΝ. Η πρόταση του ΠΝ για συμμετοχή στη νεκροψία και γιατρών των οικογενειών, δεν έγινε αποδεκτή από τους συγγενείς. Πέραν της νεκροψίας έγινε και γενική ακτινογραφία σώματος στην οποία κανένα ξένο σώμα δε σκιαγραφήθηκε στα δύο σώματα που σημαίνει ότι δε δέχθηκαν θραύσματα από τυχόν έκρηξη. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο θάνατος του Π. Βλαχάκου επήλθε από κάκωση κατά την πρόσκρουση του ελικοπτέρου, ενώ του Ε. Γιαλοψού που έφερε μεν κακώσεις από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στη θάλασσα, ο θάνατος επήλθε από πνιγμό. Επίσης όπως έγινε γνωστό, από πνιγμό πέθανε και ο Χριστόφορος Καραθανάσης που ήταν ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου.

Και οι τρεις αξιωματικοί - μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου, προήχθησαν μετά θάνατο μετά από πρόταση του υπουργού Αμυνας. Ο υποπλοίαρχος Χρ. Καραθανάσης στο βαθμό του αντιπλοιάρχου, ο υποπλοίαρχος Π. Βλαχάκος στο βαθμό του αντιπλοιάρχου και ο αρχικελευστής Ε. Γιαλοψός στο βαθμό του σημαιοφόρου. Επίσης υποβλήθηκε πρόταση στο υπουργείο Εξωτερικών για την απονομή παρασήμου μετά από επιταγή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων αξιωματικών στα Ιμια (2024-02-01 00:00:00.0)
Τιμά τους νεκρούς των Ιμίων (2022-01-29 00:00:00.0)
Τίμησε τους νεκρούς των Ιμίων (2021-02-02 00:00:00.0)
Συμπληρώνονται σήμερα 23 χρόνια από την κρίση στα Ιμια (2019-01-31 00:00:00.0)
Σκηνικό επιβολής αμερικανικής επικυριαρχίας στο Αιγαίο (1997-01-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ