Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση σήμερα στα Γιάννενα

Η Επιτροπή Ειρήνης του νομού καλεί το λαό των Ιωαννίνων να διαδηλώσει με σύνθημα "Το Αιγαίο δε γίνεται Βοσνία"

Με κεντρικό σύνθημα "Το Αιγαίο δε γίνεται Βοσνία" η Επιτροπή Ειρήνης του Νομού Ιωαννίνων διοργανώνει σήμερα στις 6.30 μμ συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Ενόψει της συγκέντρωσης τα μέλη του προεδρείου της Επιτροπής έδωσαν συνέντευξη Τύπου και επέρριψαν ευθύνες στον αμερικανικό παράγοντα για την πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο, την οποία χαρακτήρισαν τεχνητή.

Οι οργανωτές κάλεσαν το γιαννιώτικο λαό να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση και τόνισαν ότι τα πρόσφατα γεγονότα στο Αιγαίο έδειξαν ότι η τουρκική επεκτατικότητα στηρίζεται στους Αμερικανούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν την απειλή του πολέμου, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους λαούς και να προωθήσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών. Δήλωσαν ότι το θέμα δεν είναι ποιος έχασε ή κέρδισε από την πρόσφατη κρίση, αλλά η επαναχάραξη του χάρτη του Αιγαίου. Τονίζοντας ότι οι λαοί δε λύνουν κανένα πρόβλημά τους με τον πόλεμο, κάλεσαν το γιαννιώτικο λαό να αντιδράσει, να αντιταχθεί και να δείξει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική της υποτέλειας. Να ζητήσει από την κυβέρνηση την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τη Βοσνία, το κλείσιμο των βάσεων και την απεμπλοκή της χώρας μας από όλες τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Τέλος, οι οργανωτές επισήμαναν ότι η εξάρτηση της χώρας μας μεγαλώνει και πρόσθεσαν ότι η εθνική ομοψυχία δεν επιτυγχάνεται, όταν η κυβέρνηση αρνείται να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ