Σάββατο 10 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακόμα 600.000 στο δρόμο

Σε 600.000 περισσότερους άνεργους το Δεκέμβρη του 1995 από τον Νοέμβρη του ίδιου χρόνου μεταφράζεται η αύξηση του ποσοστού ανεργίας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά 0,2% το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ετσι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, που έδωσε και τα στοιχεία, μετράμε 18,1 εκ. ανέργους με ποσοστό ανεργίας 10,9%!

Δεκαοχτώ εκατομμύρια άνεργοι αισθάνονται στο πετσί τους την επέλαση του κεφαλαίου και στερούνται τη δυνατότητα να ζήσουν, καλύπτοντας βασικές ανάγκες τους, επειδή στις Βρυξέλλες το Διευθυντήριο επεξεργάζεται και εκτελεί όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Μια τεράστια στρατιά, η μεγαλύτερη όλων των εποχών, στερείται το δικαίωμα στη ζωή, την εργασία, την απόλαυση των αγαθών του μόχθου της. Σε αντάλλαγμα οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών προσφέρουν προγράμματα κατάρτισης, μικρά διαλείμματα ελεημοσύνης και ταυτόχρονα μεθοδεύουν την υποταγή ανέργων και εργαζομένων στη νέα κατάσταση της απόλυτης ασυδοσίας του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ