Σάββατο 10 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τον πρόλαβε ο θάνατος

Ενας ακόμα βορειοηπειρώτης θύμα εργολάβου που κυνηγούσε το κέρδος. Θάφτηκε από τόνους χώμα σε χαντάκι

Ηρθε με όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα, αλλά βρήκε μπροστά του το θάνατο. Ο Νίκος Νότης,42 χρόνων, ομογενής από την Αλβανία και πατέρας δυο παιδιών, βρήκε χτες το πρωί τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από σωρούς χωμάτων κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Το δυστύχημα έγινε στην οδό Ρούπελ στη Νέα Κηφισιά. Για άλλη μια φορά τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα...

Ο άτυχος εργάτης που έμενε στο Αιγάλεω, δούλευε σε αποχετευτικά έργα για λογαριασμό της ιδιωτικής εταιρείας ΜΕΛΚΑ ΑΕ,που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου από το Δήμο Κηφισιάς. Το τραγικό συμβάν έγινε στις 10. 45 χτες το πρωί, την ώρα που ο Ν. Νότης είχε κατέβει σε φρεάτιο βάθους τεσσάρων μέτρων για να κολλήσει με φλόγιστρο καλώδια που κόπηκαν κατά τη διάρκεια της εκσκαφής. Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, είχε από νωρίς εντοπιστεί ότι το χώμα στο σημείο εκείνο ήταν μαλακό και επρόκειτο να γίνει προσπάθεια να μεγαλώσει το άνοιγμα του ορύγματος για να αποφευχθεί κατολίσθηση. Μόνο που αυτό δεν έγινε έγκαιρα κι έτσι όταν ο Ν. Νότης κατέβηκε στο χαντάκι για να πάρει το φλόγιστρο, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων, μεγάλος όγκος από χώμα υποχώρησε και τον σκέπασε.

Δυο οικοδόμοι που δούλευαν σε διπλανό κτίριο, άκουσαν τις φωνές κάποιας γειτόνισσας και έτρεξαν σε βοήθεια. Ο οικοδόμος Ν. Κατσιαδράμης,που προσπάθησε να απεγκλωβίσει τον εργάτη, δήλωσε στο "Ρ": "Οταν ακούσαμε τις φωνές, τρέξαμε με φτυάρια για να βγάλουμε τα χώματα από πάνω του. Μετά από δέκα λεπτά ήρθε και η Πυροσβεστική, αλλά δυστυχώς, ήταν αργά. Είχε πεθάνει από ασφυξία". Ο οικοδόμος, με εμπειρία σε τέτοια έργα, συμπλήρωσε ότι το έργο είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, αλλά όπως τόνισε, "δεν είχε παρθεί κανένα μέτρο προφύλαξης, δεν υπήρχαν υποστυλώματα για να κρατήσουν το χώμα που υποχώρησε". Πραγματικά, αν και το βάθος στο φρεάτιο ήταν μεγάλο, δεν είχε παρθεί κανένα μέτρο ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ