Σάββατο 10 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΚ - ΟΤΕ
Προσκλητήριο για την επιτυχία της απεργίας

Ολους τους εργαζόμενους καλεί να συμμετάσχουν μαζικά στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία της Τρίτης η Ολομέλεια της ΕΣΚ - ΟΤΕ που συνήλθε χτες. Ασχολήθηκε με την προετοιμασία των απεργιακών κινητοποιήσεων και πήρε όλα τ' αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση του αγώνα, αλλά και του προσανατολισμού του σε σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα, με επιστολή της στο Προεδρείο της ΟΜΕ - ΟΤΕ και στα μέλη της ΕΕ, η ΕΣΚ - ΟΤΕ, εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης που διαμορφώνεται με την κατάθεση του νομοσχεδίου, θεωρεί ότι οι χειρισμοί του αγώνα πρέπει να βρίσκονται στον έλεγχο του ΔΣ, όπου μετέχουν όλες οι παρατάξεις και όχι μόνο στην Εκτελεστική Επιτροπή. Ζητά την ημέρα της απεργίας να γίνει συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στη Βουλή, θεωρώντας πως είναι αδιανόητο σε μια τέτοια κρίσιμη μάχη οι εργαζόμενοι να μη διατρανώσουν και με αυτό τον τρόπο τη δεδομένη αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ.

Στην ίδια λογική ζητά να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες την ίδια μέρα σε τέσσερις μεγάλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα) με ευθύνη όλων των τοπικών στελεχών. Καθώς και δυναμικές παρεμβάσεις σε νευραλγικά υπηρεσιακά επίπεδα, όπως διοίκηση, γραφεία ξένων συμβούλων μέσα στον ΟΤΕ που εμπλέκονται στη μετοχοποίηση, στις οικονομικές υπηρεσίες, στο Μηχανογραφικό Κέντρο κλπ. Ζητάει επίσης τα κλιμάκια που συγκρότησε η ΕΕ για την ενημέρωση των εργαζομένων, να έχουν διαπαραταξιακή σύνθεση προκειμένου να ενισχυθούν οι ενωτικές διαθέσεις των εργαζομένων.

Τέλος, προτείνει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας μετά την πορεία, όπου θα εκτιμηθούν τ' αποτελέσματα της απεργίας, οι κυβερνητικές αντιδράσεις και να υιοθετηθούν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ