Σάββατο 10 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εκφυλισμός" στο ΤΕΑΕΔΞΕ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων ζητά την παρέμβαση των αρμοδίων, για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα, που αποβαίνουν κυρίως σε βάρος των συνταξιούχων

Με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση, εκδίδονται πλέον από το επικουρικό ταμείο οικοδόμων (ΤΕΑΕΔΞΕ) οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις, καταγγέλλει σε επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Συνδικάτο Οικοδόμων. Στην επιστολή αναφέρει πως οι αναθεωρήσεις των παράνομων συνταξιοδοτικών αποφάσεων που εκδόθηκαν μετά το 1986, θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί το 1995. Πριν από δύο περίπου χρόνια, οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις από το ταμείο εκδίδονταν μέσα σε ενάμιση, δύο χρόνια. Σήμερα μετά την ένταξη σε σύστημα μηχανοργάνωσης, οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις εκδίδονται αφού παρέλθουν δύο, τρία μέχρι ακόμη και τέσσερα χρόνια.

"Μοναδική αιτία γι' αυτή την άθλια κατάσταση - τονίζει το Σωματείο Οικοδόμων - είναι ο "χαβαλές" και ο εκφυλισμός στην κυριολεξία που επικρατεί στο επικουρικό ταμείο, όπου η παρουσία στο ταμείο της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπαλλήλων, προϊσταμένων και διευθυντικών στελεχών, είναι για μερικές ώρες, η δε απασχόλησή τους με το αντικείμενο της εργασίας τους είναι στο ένα τέταρτο του συμβατικού χρόνου. Ετσι οι φάκελοι στοιβάζονται και οι αιτούντες για σύνταξη οικοδόμοι αγανακτούν δικαιολογημένα, στερούνται την επικουρική σύνταξη για ανάλογα χρόνια, με ανάλογες στερήσεις βασικών αγαθών για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Το ίδιο χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν να αναθεωρηθούν οι παράνομες εκδοθείσες αποφάσεις για να τους αποδοθούν τα οφειλόμενα "κλεμμένα" ποσά".Το Συνδικάτο Οικοδόμων ζητά από τους υπουργούς να παρέμβουν "για να σταματήσουν τα παρασιτικά, εκφυλιστικά φαινόμενα". Να επιβάλλουν στους εργαζόμενους του επικουρικού ταμείου "να προσφέρουν κανονικά" τις υπηρεσίες τους στην έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, στην αναθεώρηση των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί παράνομα, στην είσπραξη των εσόδων. Να σταματήσουν τα ρουσφέτια, "οι εξυπηρετήσεις με αμοιβαίο όφελος", πολιτικών προς τακτοποίηση- μετάθεση - υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ