Σάββατο 10 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Βιομηχανία" τρομοκρατίας από την κυβέρνηση

Στο Νομό Λάρισας, 190 αγρότες καλούνται να καταθέσουν γιατί συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Μάρτη και απειλούνται να διωχθούν, με την κατηγορία της "παρακώλυσης συγκοινωνιών"!

Επιχείρηση τρομοκράτησης των αγροτών, ώστε να μην συμμετάσχουν στις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη, εξελίσσεται στη Λάρισα. Με εντολή του εισαγγελέα, αγρότες που πήραν μέρος στη μεγαλειώδη εξέγερση του περασμένου Μάρτη, καλούνται ν' απολογηθούν στην Τροχαία Λάρισας, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της "παρακώλυσης συγκοινωνιών". Από την Τροχαία θα κληθούν να περάσουν σταδιακά, 190 αγρότες.

Οπως επεσήμαναν στελέχη του αγροτικού κινήματος της περιοχής, η τακτική της τρομοκράτησης επαναλαμβάνεται από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές - προφανώς με "άνωθεν εντολές" - κάθε φορά που οι αγρότες αποφασίζουν να κινητοποιηθούν για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων τους.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες αγρότες παραπέμπονται στα δικαστήρια για να δικαστούν με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών επειδή συμμετείχαν σε αγροτικές κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα τον προηγούμενο χρόνο, ενώ γίνονται δίκες αγροτών για συμμετοχή και σε πολύ παλαιότερες αγροτικές κινητοποιήσεις. Τον προηγούμενο μήνα καταδικάστηκαν 60 αγρότες του Νομού Θεσσαλονίκης με φυλάκιση και βαρύ χρηματικό πρόστιμο για συμμετοχή σε παλαιότερη αγροτική κινητοποίηση. Ακόμα παραπέμφθηκαν σε δίκη 21 αγρότες στην περιοχή του Εβρου γιατί... τόλμησαν να συμμετέχουν στον αποκλεισμό του δρόμου στο Αρδάνι με αγροτικά τρακτέρ. Επίσης, πολλοί αγρότες της περιοχής Αιγίου, πρόσφατα, κλήθηκαν να καταθέσουν για τον συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου μετά από συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν,στις 6 Νοέμβρη στο Αίγιο.

Οπως διαπιστώνουν αγρότες συνδικαλιστές και συνεταιριστές, πρόκειται για βιομηχανία διώξεων που στόχο έχει την κατατρομοκράτηση των αγροτών για να τους εμποδίσουν να συμμετέχουν στους αγροτικούς αγώνες που αναπτύσσονται και αναμένεται να πάρουν πιο δυναμικό χαρακτήρα μπροστά στην όξυνση των αγροτικών προβλημάτων που οδηγεί η εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής της νέας ΚΑΠ και της Συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ. Ομως, υπογραμμίζουν τα ίδια στελέχη, ο αγροτικός κόσμος δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί και, για μια ακόμα φορά, θα συμμετάσχει μαζικά και δυναμικά στους αγώνες που από τις 19 Φλεβάρη φαίνεται να παίρνουν ξανά εκτεταμένο χαρακτήρα καθώς ήδη έχουν ανακοινωθεί συλλαλητήρια σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, όπως και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ