Σάββατο 10 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Καταστροφική αδιαφορία για πορτοκαλοπαραγωγούς

Η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ καταγγέλλει τους υπευθύνους για τη ζημιά των αγροτών

Την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης και των αρμόδιων νομαρχιακών και περιφερειακών αρχών του Νομού Χανίων, αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες εσπεριδοειδοπαραγωγών, των οποίων η φετινή παραγωγή πορτοκαλιών μένει απούλητη στα δέντρα, ενώ ήδη μεγάλο μέρος της έχει υποστεί σημαντική καταστροφή.

Οπως καταγγέλλει η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, η κυβέρνηση επιμένει να μην αποζημιώνει το μέρος της παραγωγής πορτοκαλιών που έχει πέσει από τα δέντρα, ενώ η καρπόπτωση συνεχίζεται και η υπόλοιπη παραγωγή υποβαθμίζεται ποιοτικά όσο μένει απούλητη πάνω στα δέντρα. Η παραγωγή δεν μπορεί να πουληθεί γιατί οι εξαγωγές έχουν περιοριστεί λόγω μείωσης των εξαγωγικών επιδοτήσεων, που επιβλήθηκαν με τη συμφωνία της ΓΚΑΤΤ. Μπροστά στην κατάσταση απόγνωσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις με τη συμμετοχή αρμοδίων παραγόντων της τοπικής Διεύθυνσης Γεωργίας και εκπροσώπων των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, προκειμένου να παρθούν κάποια μέτρα που θα αντιμετώπιζαν την κατάσταση. Ωστόσο, και οι τρεις συσκέψεις κατέληξαν χωρίς αποφάσεις συγκεκριμένες, που θα αντιμετώπιζαν το πρόβλημα και, δυστυχώς, η κατάσταση έχει χειροτερέψει.

Η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ καταγγέλλει την πλήρη αδιαφορία των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, που οδηγεί στην οικονομική καταστροφή χιλιάδες αγροτικές οικογένειες, αλλά καταδικάζει και την αδιαφορία των κομματικών ηγεσιών των τοπικών συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών αγροτικών οργανώσεων να οργανώσουν τον αγώνα των αγροτών και να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ