Κυριακή 11 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να ριχτεί άπλετο φως

Τα αναπάντητα ερωτηματικά, το σκοτεινό παρασκήνιο και οι εύκολες κρίσεις του τύπου "νίκη Σημίτη στα σημεία", "συμβιβασμός για να αποφευχθεί κυβερνητική κρίση", είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της υπόθεσης αντικατάστασης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από το ΚΥΣΕΑ.

Ενα είναι σίγουρο. Ο ελληνικός λαός παραμένει στο σκοτάδι για τα αληθινά γεγονότα γύρω από την κρίση στο Αιγαίο. Από την άλλη, αντιλαμβάνεται ότι παίζονται διάφορα παιχνίδια γύρω από τις σχέσεις πολιτικής - στρατιωτικής ηγεσίας, τα οποία, λόγω των δύσκολων καιρών, προκαλούν εύλογη ανησυχία.

Αν η αντικατάσταση Λυμπέρη αποτελεί την απάντηση της κυβέρνησης στην αναζήτηση κάποιου "αποδιοπομπαίου τράγου", τότε μάλλον έχει ατυχήσει, αφού το πρόβλημα της κρίσης στο Αιγαίο είναι πρόβλημα κατ' εξοχήν πολιτικό.

Ωστόσο, η απόδοση ευθυνών, εάν υπάρχουν, στη στρατιωτική ηγεσία δεν μπορεί να γίνεται μέσα σε αυτό το κλίμα και με αυτό τον τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα ήταν πολλαπλά ωφέλιμο να καταλάβει η κυβέρνηση ότι η επιμονή της στο τραγελαφικό "κυνήγι μαγισσών" και ιδιαίτερα στο με διάφορους τρόπους αποπροσανατολισμό του λαού και την απόκρυψη των πραγματικά κρίσιμων θεμάτων, που ανέδειξε η πρόσφατη κρίση, έχει έτσι κι αλλιώς κοντά ποδάρια και μάλιστα πήλινα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ