Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργούν αύριο και μεθαύριο

Σαρανταοχτάωρη προειδοποιητική απεργία πραγματοποιούν αύριο και μεθαύριο οι δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας, ενώ στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριό τους, που θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα 7, 8 και 9 του Μάρτη, θα αποφασίσουν την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους, όπως ανακοίνωσε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ).

Οι δικαστικοί υπάλληλοι επανέλαβαν τα χρόνια ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, όπως βελτίωση των συνθηκών εργασίας, οικονομική αναβάθμιση, αποποινικοποίηση κάποιων αδικημάτων, αποκέντρωση του Πρωτοδικείου, αυτοδιοίκηση της γραμματείας των δικαστηρίων, το κτιριακό κτλ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στη μηχανοργάνωση των δικαστικών υπηρεσιών, όπου η σημερινή κατάσταση οδηγεί σχεδόν σε αρνησιδικία. Οπως είπαν οι δικαστικοί υπάλληλοι, το 1995 στο Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάστηκαν 248.135 ποινικές υποθέσεις. Σε 376 δικαστικούς λειτουργούς αντιστοιχούν 419 γραμματείς, η αναλογία στη χώρα μας είναι περίπου ένας προς ένα, ενώ στις χώρες της Ευρώπης συνήθως έχουμε αναλογία ένας προς τρεις.

Τάχθηκαν υπέρ της αποποινικοποίησης ορισμένων αδικημάτων, όπως παραβάσεις του ΚΟΚ, για τις επιταγές να απαιτείται έγκλιση και να μην αποτελεί δικαίωμα της τράπεζας κτλ. Για το Πρωτοδικείο Αθήνας πρότειναν να λειτουργήσουν άλλα δύο Πρωτοδικεία, στη Δυτική και Ανατολική Αττική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ