Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ"
Σε βάρος και των πολιτών τα μεγαλογραφεία

Η εξάπλωση των μεγαλοδικηγορικών γραφείων δεν αποτελεί κίνδυνο μόνο για τους μαχόμενους δικηγόρους χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και τους νέους δικηγόρους, αλλά και για τους πολίτες που προσφεύγουν στις νομικές υπηρεσίες. Την άποψη αυτή διατύπωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ, Β. Δημόπουλος,στις εκδηλώσεις του Σωματείου Δικηγόρων "Λυσίας" και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποφοίτων Νομικής Θράκης που έγιναν στο ΔΣΑ.

Συγκεκριμένα, ο Β. Δημόπουλος είπε ότι η ανάπτυξη των μεγαλογραφείων οδηγεί τους δικηγόρους στην υπαλληλοποίηση, στην απώλεια της επιστημονικής τους ταυτότητας, στην περιθωριοποίηση και αποβολή τους από τον κλάδο. Παράλληλα, τα γραφεία αυτά συνδέονται με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και το κοινωνικό κατεστημένο. Ο πολίτης στα πλαίσια αυτών των γραφείων δε θα μπορεί να βρει τον μαχητή και υπερασπιστή δικηγόρο.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ, Β. Δημόπουλος, τάχθηκε υπέρ της προοπτικής των συνεργατικών μορφών άσκησης δικηγορίας, με τις οποίες θα ασκείται δικηγορία ρήξης με το κοινωνικό και δικαστικό κατεστημένο, μια δικηγορία με κοινωνική ευαισθησία προς το συμφέρον των εργαζόμενων και των πολιτών.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η άποψη αυτή της "Δικηγορικής Αγωνιστικής Κίνησης", για συλλογική άσκηση της δικηγορίας, τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής από πολλούς νέους δικηγόρους, που δε θέλουν να καταλήξουν υπάλληλοι, και μάλιστα, δεύτερης κατηγορίας, σε κάποιο μεγαλοδικηγορικό γραφείο. Πιστεύουν ότι ο ΔΣΑ πρέπει να κινηθεί σ' αυτή την κατεύθυνση, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία μέτρα και ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τους νέους δικηγόρους για συλλογικές μορφές άσκησης της δικηγορίας.

Στο μεταξύ, ανέβηκε στο κατακόρυφο ο εκλογικός πυρετός των συνδυασμών για τις δικηγορικές εκλογές. Σήμερα, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις οι συνδυασμοί "Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας" και "Δικηγόροι - Οικολόγοι", χωρίς υποψήφιο πρόεδρο, και ο συνδυασμός "Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων" με υποψήφιο πρόεδρο τον Α. Ρουπακιώτη. Αύριο, την ίδια ακριβώς ώρα, στις 2 το μεσημέρι, θα κάνουν τις τελευταίες συγκεντρώσεις τους οι συνδυασμοί "Δικηγορική Πρωτοπορία" (Σ. Πολύδωρας), "Δικηγορική Παρουσία" (Δ. Παξινός) και "Ανανέωση" (Κ. Νταϊλιάνας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ