Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Απολογισμός δράσης και προτάσεις διεκδίκησης

Την κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία του Περιστερίου, αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας συζήτησε η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περιστερίου στην ετήσια γενική συνέλευση, ενώ έγινε και ο απολογισμός δράσης της Ενωσης το προηγούμενο διάστημα.

Η Ενωση ανέπτυξε πολύμορφη δράση στην κατεύθυνση της επίλυσης των εκπαιδευτικών ζητημάτων στην πόλη, σε συντονισμό και με συλλόγους δασκάλων και εργατικά σωματεία της πόλης, δημοσιοποίησε τις θέσεις και προτάσεις της για τα θέματα της παιδείας. Στη διάρκεια της ΓΣ συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής και διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους. Τις προτάσεις αυτές καταθέτει η Ενωση σε υπόμνημά της προς τους αρμόδιους φορείς.

Στο σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πόλης επικεντρώθηκε η προσοχή του Συλλόγου. Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της διπλοβάρδιας επισημάνθηκε πως, δυστυχώς, δικαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της Ενωσης ότι δε θα λυθεί ούτε το 2000, παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου ότι το 1997 θα επιλυθεί αυτό το ζήτημα. Η εκτίμηση αυτή αποτέλεσε και την επίσημη απάντηση της πρώην υφυπουργού Παιδείας Μ. Αρσένη σε επερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι, προκειμένου να απαλλάξουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό από "περιττές" δαπάνες για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, οι προϊστάμενες εκπαιδευτικές αρχές προχωρούν στη σύμπτυξη των τμημάτων, εξαντλώντας το όριο των 35 μαθητών ανά τμήμα. Για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος οι γονείς καταθέτουν στους αρμόδιους φορείς.

Την ετήσια ΓΣ του συλλόγου απασχόλησε και το θέμα της ενισχυτικής διδασκαλίας για την πρόσθετη βοήθεια των μαθητών που έχουν δυσκολίες μάθησης, που μπορούν να γίνουν αξιοποιώντας κάποιες ώρες μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα ή και πέραν αυτού. Η Ενωση κρίνει αναγκαία την εφαρμογή των Προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας και ζητούν τη διάθεση όλων των απαραίτητων πιστώσεων για την εφαρμογή τους και να παρθούν από το υπουργείο Παιδείας, τις διευθύνσεις και τους προϊσταμένους των γραφείων όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Η Ενωση Γονέων Περιστερίου ζητά επίσης τον άμεσο διορισμό δασκάλων δημιουργικής απασχόλησης σε όλα τα πρωινά μονοβάρδια σχολεία, με χρηματοδότηση από το κράτος και επικουρική κάλυψη και των διπλοβαρδιών από το δήμο και όχι να πληρώνονται από τους ίδιους τους γονείς, όπως με εγκύκλιό του ζητούσε το υπουργείο Παιδείας. Οι γονείς διαμαρτύρονται και για το ότι υποχρεώνονται οι ίδιοι να πληρώνουν για τις εκπαιδευτικές εκδρομές και πολιτιστικές δραστηριότητες στα σχολεία και ζητούν να δοθεί από τη νομαρχία ένα κονδύλι για το σκοπό αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ