Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΠΑ
Μονόγραψαν για άλλο ένα χρόνο λιτότητας

Σε συμφωνία με τη διοίκηση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα κυμαίνεται στα όρια της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης, προχώρησε η πλειοψηφία της ΟΣΠΑ.

Στο σχέδιο που μονόγραψαν ήδη οι δύο πλευρές και σήμερα αναμένεται να επικυρωθεί στο έκτακτο συνέδριο της ΟΣΠΑ από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του "ΣΥΝ", το ποσοστό των αυξήσεων για το 1996, κυμαίνεται γύρω στο 8%. Είναι δηλαδή κάτω από το ποσοστό που διεκδικεί η ΓΣΕΕ (10%) και σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτει την απώλεια εισοδήματος των εργαζομένων στον εθνικό αερομεταφορέα, που για τη διετία 1994-1995, με το "πάγωμα" των μισθών, υπολογίζεται σε 24%. Οσον αφορά το θεσμικό μέρος, το σχέδιο ΣΣΕ 1996 αφήνει άθικτο όλο το πλαίσιο που θεσμοθετήθηκε με το νόμο περί "εξυγίανσης" της ΟΑ, με το οποίο "σαρώνονται" τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων. Στην υπό υπογραφή ΣΣΕ δεν υπάρχει, επίσης, πρόβλεψη - προοπτική για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στο προ του 1994 καθεστώς.

Οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) διαχώρισαν από την αρχή τη θέση τους, τάχθηκαν υπέρ της υπογραφής ΣΣΕ πάνω από το 8%, ώστε να υπάρξει ικανοποιητική κάλυψη στην απώλεια εισοδήματος των εργαζομένων τα δυο τελευταία χρόνια και δε μετείχαν στη διαπαραταξιακή επιτροπή, που έκανε τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ΟΑ. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ θα καταψηφίσουν σήμερα το σχέδιο ΣΣΕ, που "φέρνει" για έγκριση η πλειοψηφία της ΟΣΠΑ, με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΑΚΕ και του "ΣΥΝ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ