Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Καμία απάντηση στα αιτήματα

Στη φραστική διαπίστωση ότι πολλά από τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να επιλυθούν, αρκέστηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Λ. Παπαδήμας,αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ) με την ηγεσία του υπουργείου. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν πήραν καμία απάντηση στα συγκεκριμένα αιτήματά τους, παρά έγιναν αποδέκτες μιας αόριστης υπόσχεσης από πλευράς υπουργείου ότι σύντομα θα δοθούν απαντήσεις.

Σε μια προσπάθεια να αποδεσμευτεί από τη σημαντικότητα της διαπίστωσής του, ότι δηλαδή μπορεί να δρομολογηθεί η επίλυση αιτημάτων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο Λ. Παπαδήμας συμπλήρωσε σε επόμενη δήλωσή του, ότι, βεβαίως, "πολλά αιτήματα είναι θέματα γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής και συναπόφασης πολλών υπουργείων ή του συνόλου του Υπουργικού Συμβουλίου".

Δήλωση που επιβεβαιώνει κι ενισχύει το δίκαιο του αγώνα των εργαζομένων συνολικά ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Σε ό,τι αφορά στους ΟΤΑ, στη χτεσινή συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα των προσλήψεων προσωπικού, των οικονομικών και των αρμοδιοτήτων του δήμου, καθώς και οι ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται με τη δημιουργία δημοτικών επιχειρήσεων ή την απευθείας ανάθεση έργων και αρμοδιοτήτων των δήμων σε εργολάβους. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Νώντας Λαμπρακάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: "Δε λάβαμε καμία απάντηση στα αιτήματά μας, ελπίζουμε, όμως, εντός 10 ημερών, οπότε και θα γίνει η Γενική Συνεδρίαση της Ομοσπονδίας μας, να έχουν δοθεί απαντήσεις".Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ Γιάννης Στρατηγός, τόνισε στο"Ρ" ότι το θετικό κλίμα της συνάντησης που επικαλέστηκε ο υφυπουργός, "θα είναι έτσι όταν υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση - απάντηση που να δίνει λύσεις στα αιτήματά μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι έτοιμοι και συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, σε μια αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ