Κυριακή 25 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολλοί αγοράζουν μόνο τα κουπόνια

Ομόνοια, έντεκα το πρωί, τα πρώτα φύλλα των απογευματινών εφημερίδων είναι ήδη κρεμασμένα στα περίπτερα του κέντρου. Οι βιαστικοί περαστικοί στέκονται για να ρίξουν μια "ματιά" στα πρωτοσέλιδά τους. Μετά την πρόχειρη ανάγνωση, τα μάτια καρφώνονται στις προσφορές και τα κουπόνια. Σε αρκετές εφημερίδες βέβαια δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού οι προσφορές από τα κουπόνια είναι το πρώτο θέμα της εφημερίδας.

Αρκετές εφημερίδες θυμίζουν διαφημιστικό φυλλάδιο και ο αναγνώστης αυτόματα μετατρέπεται σε καταναλωτή. "Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλοί που παίρνουν δυο και τρεις εφημερίδες, είναι κάτι που ποτέ δε γινόταν", μας είπε ο Κ. Χαρίτος,που είναι εννιά χρόνια περιπτεράς στην οδό Σταδίου. Ο Γ. Χριστόπουλος,εφημεριδοπώλης οκτώ χρόνια στην Ομόνοια, δήλωσε στο "Ρ": "Οι κυκλοφορίες των εφημερίδων, αλλά και των περιοδικών που κάνουν διάφορες προσφορές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Υπάρχουν περιπτώσεις, συνέχισε, που τα περιοδικά εξαντλούνται και κάνουμε και νέες παραγγελίες. Αυτό τα τελευταία χρόνια δεν έχει ξανασυμβεί... Για μας, πάντως, είναι καλό, γιατί ανεβαίνουν οι πωλήσεις".

"Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν και περισσότερες από δυο εφημερίδες με προσφορές από κουπόνια", μας είπε ο Π. Αγγελακόπουλος,εφημεριδοπώλης στην Πανεπιστημίου. "Εγώ, πάντως, δεν πιστεύω ότι τις διαβάζουν, τις περισσότερες φορές δεν κοιτούν ούτε το πρώτο θέμα... ".

Ενας κύριος κοντοστέκεται για λίγο μπροστά από τον πάγκο με τις εφημερίδες, ρίχνει μια ματιά και αγοράζει από τον εφημεριδοπώλη ("Εθνος", "Καθημερινή" και "Απογευματινή"). Τον ρωτήσαμε για ποιον λόγο αγόρασε και τις τρεις. Ο Δ. Χριστόπουλος απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: "Είμαι αναγνώστης της "Καθημερινής", απλά οι προσφορές των άλλων δυο εφημερίδων με ενδιαφέρουν". Οσο για το αν διαβάζει τις άλλες δυο εφημερίδες, υπογράμμισε ότι διαβάζει μόνο την "Καθημερινή", ενώ τις άλλες απλά τις ξεφυλλίζει. Περίπου στο ίδιο πνεύμα και ο Στ. Καντιώτης,δήλωσε: "Είμαι αναγνώστης της "Ελευθεροτυπίας", αλλά παίρνω και τον "Ελεύθερο Τύπο" για τα κουπόνια". Ιδιες περίπου απαντήσεις καταγράψαμε από πολλούς ακόμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ