Κυριακή 25 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θα τα κάνει όλα ο Λαλιώτης!

Καταπληκτική τοποθέτηση του Νομάρχη Ανατολικής Ανατολικής Δ. Φράγκου, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, όπου συζητήθηκε η πρόταση της ΝΑΣ για τις καταστροφές απ' τις πλημμύρες

Καμιά απόφαση για την αντιμετώπιση των καταστροφών απ' τις πλημμύρες στην Ανατολική Αττική δεν πήρε στην προχτεσινή συνεδρίασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο της περιοχής.

Το θέμα έφερε στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) και νομαρχιακός σύμβουλος Νίκος Στεφανίδης,ο οποίος έκανε και την εισήγηση. Η πρόταση της ΝΑΣ είχε αναβληθεί από τη διοίκηση της νομαρχίας αρκετές φορές, αποδεικνύοντας, σε συνδυασμό με την προχτεσινή "απόφαση", το πώς αντιμετωπίζει η νομαρχία το θέμα των καταστροφών από τις πλημμύρες.

Η ΝΑΣ παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν. Η απάντηση του νομάρχη Δ. Φράγκου ήταν καταπληκτική: "Εμείς, είπε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αφού ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, υποσχέθηκε ότι θα δώσει αρκετά εκατομμύρια στους Δήμους για αντιπλημμυρικά έργα".Μ' άλλα λόγια ο νομάρχης - αν και αιρετός - δε δέχτηκε στην πράξη κανένα ρόλο για το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Ο Ν. Στεφανίδης καταδίκασε τη στάση του νομάρχη και δήλωσε ότι "το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας είναι πολιτικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη νομαρχία η οποία πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει σημαντικά κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για συνολική και όχι αποσπασματική κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε κάθε δήμο ξεχωριστά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ