Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
... τρομάζει πολλούς και διάφορους

Κι αυτή τη φορά - όπως και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις - οι αγρότες θα βρουν μπροστά τους τα γνωστά εμπόδια που θα στήσουν ο κυβερνητικός μηχανισμός, η "αντιπολίτευση", οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων και πολλά ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί, με νεφελώδεις κι αόριστες υποσχέσεις για επίλυση κάποιων προβλημάτων, να συγκρατήσει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μαχόμενης αγροτιάς. Η "αντιπολίτευση" - ΝΔ, Πολιτική Ανοιξη, "ΣΥΝ" - δημαγωγεί συμπαραστεκόμενη, δήθεν στους αγρότες, ενώ, υπογείως, τους καλεί να κάνουν "κράτει", να μην αποκλείσουν τους εθνικούς δρόμους και να μη θίξουν, στην ουσία, την πολιτική της ΕΕ. Οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων- ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ - "πλαγιοκοπούν" τον αγώνα, καλώντας την αγροτιά να "ρίξει μια τουφεκιά στον αέρα", συμμετέχοντας χωρίς τρακτέρ κι αποκλεισμούς δρόμων, στην "κινητοποίηση" στις 8 Μάρτη που εξήγγειλαν και επιχειρούν να υπονομεύσουν "εκ των έσω" την ενωτική πάλη της. Και τα μεγάλα ΜΜΕ ετοιμάζουν τα "λιγκ" και "προπονούν" τους απεσταλμένους ρεπόρτερς τους, να κραυγάζουν ότι "οι αγρότες έκοψαν την Ελλάδα στη μέση", επιχειρώντας, για μια ακόμα φορά, να συκοφαντήσουν τον αγροτικό κόσμο, να τον φέρουν σε αντιπαράθεση με τους άλλους εργαζόμενους και ν' αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Συνηθισμένοι, όμως, στις "κακουχίες" οι αγρότες είναι σε θέση ν' αντιμετωπίσουν με επιτυχία όλα τα εμπόδια που θα συναντήσουν στην αγωνιστική πορεία τους. Δεν έχουν, άλλωστε κι άλλο δρόμο ν' ακολουθήσουν, αφού κυβέρνηση κι ΕΕ απέκλεισαν όλες τις άλλες διόδους και μονοπάτια, που θα οδηγούσαν στη λύση των προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ