Σάββατο 30 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δυναμική η παρουσία στη Θεσσαλονίκη

Η ανάδειξη των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας Θεσσαλονίκης στην τρίτη θέση και η ενίσχυσή τους, παρά την πτώση της μαζικότητας, αποδεικνύει πως η ψήφος στις ΠΚΣ αποτελεί την πλέον δυναμική απάντηση στη συντήρηση και την υποταγή. Μέσα και από τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών αποδείχτηκε ότι οι ΠΚΣ αποτελούν τη μόνη σταθερά ανερχόμενη δύναμη, αφού σε αντίθεση με τις παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ, που παρουσίασαν πτώση, οι ΠΚΣ συνεχίζουν σταθερά την ανοδική τους πορεία, κερδίζοντας τις συνειδήσεις των φοιτητών μέσα από την καθημερινή τους παρουσία και δράση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Ενδεικτικό είναι πως αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη στα μικρά έτη στο Οικονομικό, Φυσικό, Κτηνιατρική, Βιολογικό, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και αλλού. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο σύνολο των ετών στο Φυσικό και την Κτηνιατρική και στην ανάδειξή της σε τρίτη δύναμη στο Μακεδονίας.

Οπως λένε τα μέλη των ΠΚΣ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι φοιτητές αναγνώρισαν την ειλικρινή, συνεπή αγωνιστική στάση της παράταξης και την αποχή της από τα παζαρέματα με τους καθηγητές και τις άλλες παρατάξεις. Τα μέλη των ΠΚΣ ενημέρωναν τους συναδέλφους τους για τις επιπτώσεις της εφαρμογής της Συνθήκης του Μάαστριχτ στην παιδεία και τα λαϊκά στρώματα, καλώντας τους να αντιπαλέψουν τις επιλογές της ΕΕ μέσα από κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και το λαό. Η ψήφος, λοιπόν, στις ΠΚΣ ήταν πολιτική ψήφος, αντίστασης στις συντηρητικές επιλογές.

Στο Φυσικό οι ΠΚΣ παρουσίασαν σχεδόν 100% αύξηση των ψήφων τους σε όλα τα έτη, γεγονός που απέδειξε τη συνέχεια που υπάρχει στη δουλιά της παράταξης. Δουλιά που χαρακτηρίστηκε από τη διαρκή παρουσία και τη συνεπή στάση στα προβλήματα τόσο της σχολής όσο και τα γενικότερα προβλήματα της παιδείας, τη συνεχή προσπάθεια ενημέρωσης των φοιτητών για όσα τους αφορούν, καθώς και από την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων στην κατεύθυνση αναβάθμισης των σπουδών.

Στην Κτηνιατρική οι ΠΚΣ κατάφεραν να διατηρήσουν τη δύναμή τους παρά τα ρουσφέτια και τις υποσχέσεις που έριχναν στο "τραπέζι" οι άλλες παρατάξεις. Η σταθερή συνδικαλιστική στάση της παράταξης και η συνεχής ποιοτική παρέμβαση των μελών των ΠΚΣ στη σχολή αποτελεί έναν από τους λόγους που σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις οι ΠΚΣ παρουσίασαν άνοδο. Κύριο όμως χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι η σύνδεση των ιδιαίτερων προβλημάτων της σχολής όπως το πρόγραμμα σπουδών, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και η υποχρηματοδότηση με τα γενικότερα προβλήματα της παιδείας και της κοινωνίας που έρχονται σαν αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ