Κυριακή 31 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
260396. r80

Φυσιογνωμία του ΚΚΕ

Αγαπητοί σύντροφοι, ξεκάθαρα λέμε ότι το ΚΚΕ είναι το κατ' εξοχήν κόμμα της εργατικής τάξης, μήπως θα 'πρεπε κάπως αυτό να το αναθεωρήσουμε, αλλάζοντας το χαρακτηρισμό του και ν' αναφέρουμε ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα των εργαζομένων, με κοινό εχθρό (αντίπαλο) την αστική τάξη;

Στην α περίπτωση ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα της εργατικής τάξης δίνει την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται και αγωνίζεται μόνο για τους εργαζόμενους που έχουν σχέση με τη χειρωνακτική εργασία κι έτσι αφήνει έξω από τις φτερούγες του (υπό τη σκέπη του) τ' άλλα στρώματα των εργαζομένων, π. χ. τον εκπαιδευτικό, τον μικρομεσαίο, τον κληρικό κτλ. κι έτσι αυτοί οι κλάδοι των εργαζομένων παραγκωνίζονται εκ μέρους επιρροής του ΚΚΕ; Νομίζω τέλος, κατά τη γνώμη μου, ότι έτσι πρέπει να γίνει, διότι έτσι πλην σαφώς θα φαίνεται ότι δεν παραγκωνίζει ούτε εγκαταλείπει τους υπόλοιπους κλάδους μη χειρωνακτικής εργασίας, ώστε στο τέλος και οπωσδήποτε θα το κατανοούν καλύτερα και θα τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στους κοινούς αγώνες με το ΚΚΕ, ενάντια στον κοινό τους αντίπαλο, την αστική τάξη.

Καταμερισμός δράσης του ΚΚΕ.

Νομίζω ότι το κύριο βάρος δράσης στο λαό πρέπει να δίνεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, διότι ο κοινός πολίτης γνωρίζει τον άμεσο εκπρόσωπό του, θέλει να τον βλέπει προσωπικά, να τον ακούει και εν ανάγκη να του δίνει ένα υπόμνημά του, ένα αίτημά του προς επερώτηση στη Βουλή, με λίγα λόγια, μετρά περισσότερο απ' ό,τι τ' άλλα κομματικά όργανα.

Δευτερολογία.

Νομίζω ότι στο χρονοδιάγραμμα ομιλιών που γίνεται στις ΚΟΒ, κατά τη συνέλευση, πρέπει να δίνεται ένα 2λεπτο δευτερολογίας σε συντρόφους που τυχόν ξέχασαν ν' αναφερθούνε σε σημαντικά σημεία τοποθετήσεώς των.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Πάνω Πόλη - Θεσσαλονίκη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ