Κυριακή 31 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Βουκεφάλας χάθηκε στη Βοσνία
  • Ο Βουκεφάλας χάθηκε κάπου στο δρόμο για τη Βοσνία. Το όνομα του αλόγου του Μ. Αλεξάνδρου είχε δοθεί στην αποστολή της Ελληνικής Δύναμης Βοσνίας πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα. Πουθενά όμως δεν υπάρχει στο στρατόπεδο που εγκαταστάθηκε η ΕΛΔΥΒ στο Βίσοκο. Ισως ενόχλησε τους "συμμάχους", ίσως ήταν μόνο για εσωτερική χρήση...
  • Μόνο με γερμανικό μάρκο γίνονται οι συναλλαγές ακόμα στο ΚΨΜ της ελληνικής μονάδας. Ακόμα και το δολάριο έχει εξοστρακιστεί. Για έναν ελληνικό καφέ οι Ελληνες στρατιωτικοί πρέπει να πληρώνουν στη μονάδα τους σε μάρκα.
  • Εδειχναν όλοι ικανοποιημένοι και... εθνικά υπερήφανοι γιατί στο γλέντι που οργανώθηκε στο χώρο του ελληνικού στρατοπέδου ψυχαγωγήθηκαν και άνδρες των άλλων ΝΑΤΟϊκών χωρών. Μάλιστα, ένας είπε χαριτολογώντας ότι η Ελλάδα με την πολιτιστική κληρονομιά που έχει μπορεί να διεκδικήσει να αναλάβει την ψυχαγωγία των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στη Βοσνία.
  • Η ανύψωση της ελληνικής σημαίας στο Βίσοκο της Βοσνίας αποτελεί για κάποιους το αντιστάθμισμα στην υποστολή της ελληνικής σημαίας στα Ιμια. Ολα για τις ανάγκες της ίδιας συμμαχίας...
  • Πάντως, όπως ακούσαμε μεταξύ αστείου και σοβαρού, τις επόμενες μέρες μετά την κρίση στα Ιμια στρατιωτικοί των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στη Βοσνία έκαναν πλάκα στους Ελληνες συναδέλφους τους κάνοντας "κο - κο - κο..." μιμούμενοι τις κότες.
  • Ενδεικτική της νοοτροπίας που καλλιεργείται, η απάντηση που μας έδωσε ένας Ελληνας εθελοντής. Δεν είναι τυχοδιωκτικό να έρχεστε εδώ για 400 χιλιάδες δραχμές τον μήνα; Τον ρωτήσαμε. Και η απάντηση που πήραμε: Και οι ναυτικοί που πήγαιναν στον Περσικό την περίοδο του πολέμου το ίδιο έκαναν, εξάλλου εμείς τιμάμε και την Ελλάδα εδώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ