Τετάρτη 8 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανασύνταξη δυνάμεων και "συμμαχίες"

Στην ανασύνταξη των δυνάμεών τους, τη συγκρότηση "συμμαχιών" και τη διαμόρφωση των συσχετισμών επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους οι αντιμαχόμενες ομάδες στο ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης θα έχει αύριο συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας Γερ. Αρσένη,στα πλαίσια της επαναπροσέγγισης των δύο στελεχών, όπως διαδίδει το περιβάλλον του πρωθυπουργού. Ομως στενοί συνεργάτες του Γερ. Αρσένη υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Αμυνας τηρεί ίσες αποστάσεις από τις δύο ομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γερ. Αρσένης τάσσεται κατά των συμφωνιών κορυφής πριν το συνέδριο, υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να εκλεγεί αντιπρόεδρος και να αναβαθμιστεί ο ρόλος του γραμματέα της ΚΕ.

Αύριο, επίσης, θα γίνει συνάντηση μεταξύ του Κ. Σημίτη και του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη.

Σήμερα πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τον κανονισμό λειτουργίας της και οι πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι αργά χτες το βράδυ συνέκλιναν στην εκτίμηση ότι δεν αναμένονται αντιπαραθέσεις και διαξιφισμοί, στα πλαίσια του "χαμηλώματος των τόνων" που ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Χτες αποσαφήνισε τις θέσεις του για την εσωκομματική διαμάχη ο υπουργός Υγείας Αν. Πεπονής,ο οποίος σε συνέντευξή του στο "Εθνος" τάχθηκε υπέρ της ανάδειξης αντιπροέδρου του ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο, ο οποίος θα αναπληρώνει τον πρόεδρο Α. Παπανδρέου, "όταν ο ίδιος κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντά του". Στην περίπτωση, είπε, που θέσει υποψηφιότητα ο Κ. Σημίτης για αντιπρόεδρος και δεν εκλεγεί, τότε θα πρέπει πρωθυπουργός να είναι αυτός που θα αναδείξει το συνέδριο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Βενιζέλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός και δήλωσε ότι "όλα θα πάνε ομαλά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ