Τετάρτη 8 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δισεκατομμύρια σε "εκλεκτούς"

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα στήριξης της αγροτικής οικονομίας, μοιράζει τεράστια χρηματικά ποσά σε λίγους και εκλεκτούς. Χαρακτηριστική περίπτωση της ΕΛΒΙΚ, την οποία έφερε χτες στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος.Οι αγοραστές της επιχείρησης, στηριγμένοι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και αποθρασυμένοι από τη στάση της κυβέρνησης, απαιτούν επιδότηση τριών δισ. δρχ. για να εκσυγχρονίσουν, υποτίθεται, την επιχείρηση που μαζί με έκταση 820 στρεμμάτων αγόρασαν έναντι 920 εκατομμυρίων δρχ., στην ουσία δηλαδή αντί πινακίου φακής.

Ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι η λύση που πρέπει να δοθεί από την κυβέρνηση είναι πολιτική και όχι νομική, όπως ισχυρίζεται για να καλύψει τις ευθύνες της. Ταυτόχρονα, πρέπει να επιστραφούν στην Κοινότητα Μεγάλων Καλυβιών Τρικάλων τουλάχιστον τα 500 από τα 820 στρέμματα.

Ο υφυπουργός Γεωργίας, Απ. Φωτιάδης,όμως, στην απάντησή του επέμενε ότι το θέμα είναι νομικό, το οποίο θα λυθεί στα δικαστήρια που έχει προσφύγει η κοινότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ