Τετάρτη 8 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απεργία στο συγκρότημα Βελλίδη

Αναστέλλεται από σήμερα και για τρεις ημέρες αυτή την βδομάδα η έκδοση των δύο ημερήσιων εφημερίδων της Θεσσαλονίκης "Μακεδονίας" και "Θεσσαλονίκης",λόγω της τριήμερης απεργίας που έχουν κηρύξει τα σωματεία των εργαζομένων, με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης για την επιβίωση των δύο εφημερίδων. Οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί Τύπου και διοικητικό προσωπικό, έχουν αποφασίσει την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και την επόμενη βδομάδα, από τις 14 - 17 Μάη, αν η εκδότρια Κατερίνα Βελλίδη δεν ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα της κινητοποίησης.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για τους δύο τελευταίους μήνες και δεν τους έχει καταβληθεί ακόμα το μεγαλύτερο μέρος του Δώρου των Χριστουγέννων! Τα χρέη της εκδότριας μόνο προς τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων ξεπερνούν τα 3,5 δισ. με τις προσαυξήσεις και το συνολικό χρέος προς τρίτους σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις υπερβαίνει τα 8 δισ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τους ξένους επενδυτές, το ενδιαφέρον Ελλήνων εκδοτών για τις δύο εφημερίδες, αλλά και για την άδεια τηλεοπτικού καναλιού πανελλήνιας εμβέλειας που διαθέτει το συγκρότημα, είναι έντονο. Τα ονόματα των Χ. Λαμπράκη και Αλαφούζου φιγουράρουν ανάμεσα στους μνηστήρες, ενώ υπάρχει και η εκτίμηση πως η αναστολή της έκδοσης της "Καθημερινής" της Β. Ελλάδας που κόστισε την απόλυση 55 δημοσιογράφων και 20 υπαλλήλων δεν είναι άσχετη με τις εξελίξεις στο συγκρότημα Βελλίδη.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ