Σάββατο 11 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τα παιδιά παίζουν μπάσκετ για την ειρήνη

Εκατοντάδες παιδικές φωνές ενώθηκαν για την ειρήνη. Γιόμισε χτες το απόγευμα το "Παπαστράτειο" κλειστό γυμναστήριο στον Πειραιά, από παιδιά δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες του δεκαημέρου για την ειρήνη. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν από κοινού το 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα Πειραιά, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Διαμερίσματος και η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ).

Οι αθλητικές εκδηλώσεις - τουρνουά μπάσκετ - του δεκαημέρου, στις οποίες συμμετέχουν 14 Δημοτικά σχολεία του 5ου Διαμερίσματος είναι αφιερωμένες στην ειρήνη και στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη και του Ν. Νικηφορίδη.Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη συμμετοχή των διοργανωτών στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στις 19 Μάη.

Ολα αυτά τα μικρά παιδιά που βρέθηκαν χτες στο "Παπαστράτειο", φώναξαν, έπαιξαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους ισχυρούς της Γης, που έχουν "βαλθεί" να παίξουν με τις τύχες των λαών. Ειρήνη στο σπίτι μας, ειρήνη στο σχολειό, ειρήνη το όραμα της ζωής μας. "Ηρθα να παίξω μπάσκετ για την ειρήνη...". Τα λόγια ανήκουν στον οκτάχρονο Νικόλα, που όσο αυθόρμητα και αν είναι, αντικατοπτρίζουν την αγάπη των παιδιών για μια ειρηνική ζωή.

"Το τουρνουά αυτό είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός, που καλλιεργεί στα παιδιά μας τα ιδεώδη και τις αξίες της ζωής", τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Παυλάκης. Ο διαμερισματικός σύμβουλος Σ. Λιβιεράτος επισήμανε ότι τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν ότι όταν συνεργάζονται οι μαζικοί φορείς, μπορούν να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις που να ανεβάζουν το βιοτικό επίπεδο της περιοχής. Ο γγ της ΠΕΔΥΕ Στ. Παπακωνσταντίνου,υπογράμμισε ότι "ο Μάης είναι ο μήνας της ειρήνης. Στις 9 Μάη, συνέχισε, οι λαοί γιορτάζουν τη νίκη τους ενάντια στο φασισμό και τιμούν όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και το καλύτερο μέλλον της ανθρωπότητας". Εξίσου σημαντικά όμως και τα λόγια της δεκάχρονης Κατερίνας,"αν υπάρχει ειρήνη, υπάρχει και ζωή, αθλητισμός, θέατρο, χορωδίες...". Στις χθεσινές εκδηλώσεις πήραν μέρος και χορευτικά σχήματα από τα σχολεία, καθώς και χορωδία μαθητών από το 9ο δημοτικό σχολείο.

Εξάλλου οι οργανωτές του δεκαημέρου έβγαλαν ανακοίνωση που μεταξύ των άλλων τονίζουν ότι "η "νέα τάξη πραγμάτων", με όργανα τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ξαναμοιράζουν τον κόσμο και επαναχαράζουν τα σύνορα της Γης, με σκοπό την εξυπηρέτηση ισχυρών στρατηγικών και οικονομικών στόχων". Σ' αυτό το σημείο κάνουν αναφορά για τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και δηλώνουν ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους οι οργανωτές καλούν όλους τους γονείς και προπαντός τα παιδιά - που πρώτα και κύρια αυτά - υφίστανται τις συνέπειες του πολέμου, να επαγρυπνούν και να αντισταθούν, γιατί τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα, όλα μπορούν να ανατραπούν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, ο Σύλλογος Γυναικών "Πρόοδος", ο πρόεδρος του Ε διαμερίσματος Μ. Ψαράκης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ