Σάββατο 11 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ
Δοκιμάσαμε τις συνέπειές της

Εκδήλωση ενημέρωσης έγινε προχτές στην Ελευσίνα

Στην πιο βιομηχανική περιοχή της Ελλάδας, το Θριάσιο, που οι κάτοικοί του δέχτηκαν από την αρχή τις συνέπειες της Συνθήκης του Μάαστριχτ και αντικρύζουν σήμερα από πρώτο χέρι τις συνέπειές της, όπως αποβιομηχάνιση, ανεργία και υποβάθμιση, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ενημέρωσης προχτές το βράδυ από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας της περιοχής για Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος.

Τη συγκέντρωση υποστήριξαν με ομόφωνες αποφάσεις τα Δημοτικά Συμβούλια Ασπροπύργου και Μάνδρας και η Κοινότητα Μαγούλας, ενώ οικονομικά στήριξε ο Δήμος Ελευσίνας. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο νομάρχης Δυτικής Αττικής Π. Παπαπέτρου και ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης.

Τη συγκέντρωση άνοιξε εκ μέρους της Επιτροπής Πρωτοβουλίας του Θριασίου ο Κ. Παπαπολυχρονίου,ο οποίος τόνισε ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ είχε άμεσες συνέπειες για την περιοχή και κυρίως για τους εργαζόμενους. "Αυξήθηκε η ανεργία και αποβιομηχανοποιείται η περιοχή του Θριασίου".

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Αντώνης Ντρέκος,μέλος της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής για Δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ.

Στην ομιλία του ο Αντ. Ντρέκος τόνισε ότι η Διακυβερνητική, που γίνεται με αντικείμενο την αναθεώρηση του Μάαστριχτ αυτό τον χρόνο, δε θίγει στην ουσία τη Συνθήκη, ούτε συζητάει για τα παράγωγά της ("Λευκή Βίβλος"). Η Διακυβερνητική έρχεται απλώς για να αποφασίσει τη μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε πολιτική ένωση.

"Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού έχει δοκιμάσει τις συνέπειες της Συνθήκης και όποιος θελήσει να τις υποστηρίξει θα αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις του. Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η Συνθήκη στο λαό είναι μεγάλα και βρίσκονται σε όλους τους τομείς. Πρώτα και κύρια προβλήματα επιβίωσης, προβλήματα στον αγροτικό τομέα, μεγάλη ανεργία, παρατεταμένη λιτότητα, εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αντ. Ντρέκος.

Αναφερόμενος στα κριτήρια της Συνθήκης, ώστε να επιτευχθεί η σύγκλιση που ζητάει, τόνισε ότι "εξακολουθούν να μας παραπληροφορούν ότι τα τέσσερα κριτήρια για να γίνει η σύγκλιση είναι για την ανάπτυξη. Γιατί δεν πληροφορούν τον ελληνικό λαό ότι μόνο ανάπτυξη δε θα γίνει και δεν του δίνουν το δικαίωμα να κρίνει ο ίδιος για το μοντέλο ανάπτυξης που αυτός θέλει και όχι αυτό που του επιβάλλουν τα διευθυντήρια των Βρυξελλών".

Καταλήγοντας το μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής, υπογράμμισε ότι "θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, ώστε να υπάρχει κοινή αντίδραση από όλο τον κόσμο. Εχει αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Ελληνας πολίτης να πει τη γνώμη του για τα ευρωπαϊκά οράματα, ανεξάρτητα από την άποψη που έχει ο καθένας για την ΕΕ. Πρέπει τελικά να δούμε για ποιους είναι η ΕΕ: για τα συμφέροντα των λίγων ή για τα συμφέροντα των λαών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ