Σάββατο 11 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο προσκήνιο τα ΜΟΕ

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Κουρής, ο οποίος την ερχόμενη βδομάδα θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, συζήτησε χτες με τον πρωθυπουργό την τακτική με την οποία η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις πιέσεις της Ουάσιγκτον για την Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας

Οι αμερικανικές προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας, βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών της Ουάσιγκτον για μια συνολική διευθέτηση των προβλημάτων στο Αιγαίο.

Χτες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και συζήτησε για το θέμα αυτό με τον υφυπουργό Αμυνας Ν. Κουρή, ο οποίος θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία του αμερικανικού Πενταγώνου.

Οπως είπε ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, "η πολιτική μας για το θέμα αυτό είναι σαφής. Η οικοδόμηση των Μέτρων Εμπιστοσύνης δεν μπορεί παρά να απορρέει από το μνημόνιο της Βουλιαγμένης (... ) είναι η μόνη βάση την οποία δεχόμαστε επί της οποίας μπορεί να υπάρξει συνεννόηση".

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου, δήλωσε πως "η Τουρκία δεν απειλεί κανένα και δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός. Ομως δεν παραιτούμεθα και από τα νόμιμα δικαιώματά μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ