Σάββατο 11 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μη φορτώνετε τις ευθύνες σας στους κομμουνιστές

"Την ίδια στιγμή που λέτε ανακρίβειες, επιτίθεστε στο ΚΚΕ, όπως έκανε ο πρωθυπουργός στην προχτεσινή συζήτηση για την ανεργία, προκειμένου να αποπροσανατολίσετε τους εργαζόμενους από τις δικές σας εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες σχετίζονται με οτιδήποτε άλλο, όχι όμως με τα όνειρα και τις ελπίδες του λαού μας", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος,παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επερώτησης του Κόμματος για την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης". Και πρόσθεσε: "Η πολιτική της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς υποτάσσεται στις αποφάσεις που παίρνονται σε κέντρα έξω από τη χώρα και στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του λαού και του τόπου, τόσο άμεσα όσο και προοπτικά". Απευθυνόμενος ακολούθως στα κυβερνητικά έδρανα είπε: "Για να κρύψετε αυτή την πραγματικότητα από τους εργαζόμενους, από το λαό, επιχειρείτε με διάφορους τρόπους να μεταθέσετε τις ευθύνες σας στο ΚΚΕ, που το κατηγορείτε ως υποκινητή των αγώνων των εργατών, των μικρομεσαίων, των νέων", υπογραμμίζοντας ότι υποκινητές και υπαίτιοι είναι οι κυβερνώντες με την αντιλαϊκή τους πολιτική, με την αναλγησία τους, με τις συνθήκες που ψήφισαν και υλοποίησαν.

Στη συνέχεια ο Μ. Κωστόπουλος σημείωσε: "Πέρα από αυτό, άμεσα ή έμμεσα, παρεμβαίνετε ακόμα και στην προσυνεδριακή συζήτηση του Κόμματός μας για να θολώσετε τα νερά, για να δημιουργήσετε αυταπάτες, απογοητεύσεις στους οπαδούς σας και ευρύτερα στο λαό, ότι τάχα παντού τα ίδια γίνονται, και στο ΚΚΕ "τσακώνονται". Οχι κύριοι. Η συζήτηση που διεξάγεται στο ΚΚΕ δεν είναι σαν τις δικές σας αντιπαραθέσεις που φτάνουν στα όρια του αγριανθρωπισμού. Και εξηγείται αυτό γιατί για άλλα πράγματα τσακώνεστε εσείς, για άλλα θέματα συζητάμε εμείς.

Στο Κόμμα μας γίνεται ανταλλαγή επιχειρημάτων που σχετίζονται με τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Αυτά που κρύβουν τα ΜΜΕ. Μία συζήτηση που αποκαλύπτει με συγκεκριμένα και χειροπιαστά στοιχεία τις ευθύνες των άλλων πολιτικών δυνάμεων, στο μέτρο που αναλογούν στην κάθε μία, για τα οξυμένα προβλήματα του λαού, για την πορεία της χώρας.

Ενας γόνιμος και, γιατί όχι, έντονος διάλογος - με ελάχιστες εξαιρέσεις αντισυντροφικότητας - ανθρώπων που προβληματίζονται, αγωνιούν, ερευνούν, παλεύουν με το λαό και όχι ενάντια στο λαό. Μία συζήτηση πλούσιας εσωκομματικής δημοκρατίας, όπως ταιριάζει σε ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ, με τις σπουδαίες αγωνιστικές, συντροφικές παραδόσεις, πράγμα ασύλληπτο για τα αστικά κόμματα, για τους αρχηγίσκους, που όλα τα ξέρουν, αλλά δε βλέπουν τι γίνεται γύρω τους.

Μία συζήτηση στα πλαίσια του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, η οποία θα κλείσει με τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου. Αποφάσεις που θα έχουν τη σφραγίδα της ταξικής ανάλυσης της σημερινής πραγματικότητας και της μαχητικής προοπτικής για το εργατικό κίνημα και που όλοι οι κομμουνιστές σαν ένας άνθρωπος θα δώσουν τη μάχη για την υλοποίησή τους. Οποιος δεν τα γνωρίζει αυτά, απλά δε γνωρίζει τους κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας του ΚΚΕ. Αυτούς τους κανόνες, που σε κρίσιμες καμπές τούς υπερασπιστήκαμε από όποιους ήθελαν να τους καταργήσουν και να μεταβάλουν και το δικό μας κόμμα σε ένα άθροισμα ομαδαρχών, κερδοσκόπων, συμφεροντολόγων, μωροφιλόδοξων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ