Σάββατο 11 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΔΕΔΥ
Να δώσει λύσεις το νέο μισθολόγιο

Την προώθηση των θέσεων του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για το θέμα του μισθολογίου των υπαλλήλων, ζητάει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της Επιτροπής μελέτης για το νέο μισθολόγιο.

Η ΑΔΕΔΥ ζητάει το νέο μισθολόγιο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των χαμηλών αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από αυξήσεις των βασικών μισθών, να καλύπτει το συνεχώς διευρυνόμενο "άνοιγμα" μεταξύ των μισθώνκαι των συντάξεων. Επίσης, τονίζει ότι το μισθολόγιο πρέπει να συνδέεται με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.

Με την ανακοίνωσή της η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ διαμαρτύρεται γιατί το αίτημα για νέο μισθολόγιο μέσα στο 1996 παραπέμπεται για το 1997 και ζητάει να μη χρησιμοποιηθεί η Επιτροπή για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων από την ουσία του ζητήματος.

Η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι σε κάθε περίπτωση θα αγωνιστεί ώστε να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της για το νέο μισθολόγιο και για να ξεπεραστεί η εμμονή της κυβέρνησης στην πολιτική λιτότητας, που αποτελεί το βασικό εμπόδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ