Σάββατο 11 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Κατ' εντολή των Βρυξελλών

"Η καθημερινή πολιτική πρακτική σας επιβεβαιώνει όλες μας τις ανησυχίες. Οι επιλογές της κυβέρνησης αποκαλύπτουν ότι οι προεκλογικές σας διακηρύξεις και στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής δεν ήταν τίποτε άλλο από μία δημαγωγία", τόνισε χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος,κατά τη συζήτηση της επερώτησης του Κόμματος για την ενεργειακή πολιτική. Ο εισηγητής του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής,χαρακτήρισε ωμή πρόκληση προς τους κατοίκους του Κερατσινίου την επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ, λέγοντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι περιβαλλοντικά εγκληματική και οικονομικά απαράδεκτη.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την προώθηση της απελευθέρωσης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που συνακόλουθα σημαίνει και απελευθέρωση της αγοράς. "Πίσω από αυτή την πολιτική είναι τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών που είτε παράγουν, είτε καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια. Η πολιτική σας οδηγεί σε μεγάλα κέρδη τις πολυεθνικές, σε μεγάλη επιβάρυνση τον απλό καταναλωτή και σε μεγάλο κόστος την ελληνική οικονομία", είπε ο Γερ. Αραβανής.

Τις προτάσεις του ΚΚΕ για το ενεργειακό ανέπτυξε ο Γ. Κατσαρός,τονίζοντας ότι χρειάζεται εθνικός σχεδιασμός ενέργειας και οι ενεργειακές επιχειρήσεις να ανήκουν κατά 100% στο δημόσιο.

Τέλος, ο βουλευτής του Κόμματος Δ. Κουμπούρης,στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ενεργειακή πολιτική των κυβερνήσεων σε σχέση με το περιβάλλον και την προστασία του.

Η υπουργός ανάπτυξης Β. Παπανδρέου αν και προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, στην ουσία επιβεβαίωσε τους φόβους και τις απόψεις του ΚΚΕ, ενώ επανέλαβε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί η ΔΕΗ από μονάδα μόνο παραγωγής ενέργειας και σε μονάδα παραγωγής υπηρεσιών, διότι όπως είπε "έχουμε αποφασίσει να είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Απόφαση την οποία χαρακτήρισε αμετάκλητη..

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα νοικοκυριά θα πληρώσουν τις «απογειωμένες» τιμές λόγω «απελευθέρωσης» και ΑΠΕ(2021-08-03 00:00:00.0)
Φερετζές των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας(2017-12-21 00:00:00.0)
Τσακωμοί για το μοντέλο «απελευθέρωσης» που συμφέρει το κεφάλαιο(2017-09-30 00:00:00.0)
Το «μπλακάουτ»(2008-07-09 00:00:00.0)
Οι όμιλοι μοιράζουν τη «λεία»(2007-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ