Σάββατο 18 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
Πόντιος Πιλάτος ο Γ. Παπαντωνίου

Για "πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων", που γίνεται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, μίλησε χτες και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου. Και ενώ το πρόβλημα είναι υπαρκτό, όταν οι δημοσιογράφου ζήτησαν από τον υπουργό να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα για το ποιοι είναι αυτοί που μετέχουν - σ' αυτή τη φάση - στον πόλεμο συμφερόντων, ο υπουργός το έπαιξε Πόντιος Πιλάτος! Απέφυγε πεισματικά να κατονομάσει τα συμφέροντα για τα οποία μιλούσε. "Αναφέρομαι σε όσα γίνονται τελευταία στην Ελλάδα" - είπε - και επιχειρώντας να αποποιηθεί τις κυβερνητικές ευθύνες για το όργιο μίζας και ρεμούλας που γίνεται με το δημόσιο χρήμα, υποστήριξε πως "ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας λέω ότι η κυβέρνηση είναι ξένη στις υποθέσεις αυτές"...

Οι απόψεις αυτές διατυπώθηκαν από τον υπουργό, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε στους δημογράφους για να ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεκδοτών, με σχέδιο νόμου που στην ουσία καταργεί την ονομαστικοποίηση των μετοχών. "Τις τελευταίες μέρες - είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαντωνίου - υπάρχει ένας πόλεμος μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων". Και επικαλούμενος τον ισχυρισμό που είχε διατυπώσει το πρωί στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης,ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας υποστήριξε ότι "η κυβέρνηση είναι ξένη σ' αυτόν τον πόλεμο". Επιχειρώντας μάλιστα να αποποιηθεί το μερίδιο των ευθυνών του ΠΑΣΟΚ για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που επιτρέπει στους μεγαλοεπιχειρηματίες να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, ο Γ. Παπαντωνίου υποστήριξε πως "ως κυβέρνηση προωθούμε τη διαλεύκανση όποιων καταγγελιών υπάρξουν με τη στήριξη της Δικαιοσύνης και επιδιώκουμε να χυθεί άπλετο φως".

Στη συνέχεια ο Γ. Παπαντωνίου διατύπωσε την άποψη ότι "η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να μην επηρεάζεται από αυτό το πολεμικό κλίμα, σε ό,τι αφορά την προώθηση του κυβερνητικού έργου", τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Δε θα αφήσουμε την οικονομία απροστάτευτη από τις επιθέσεις που δέχεται. Η κυβέρνηση προχωρά και παρεμβαίνει όπου χρειάζεται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ