Σάββατο 18 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με ενθουσιασμό στην αυριανή Πορεία

Να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ειρήνης και μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στη μεγάλη πορεία, που θα γίνει αύριο Κυριακή 19 Μάη, κάλεσε τους Θεσσαλονικείς και ιδιαίτερα τη νεολαία, ο πρόεδρος της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Σπυριδάκης.

Η Πορεία Ειρήνης θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Στρατόπεδο Νταλίπη και θα καταλήξει στο μνημείο του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, που θυσιάστηκε για τα ιδανικά της ειρήνης. Σε ό,τι αφορά την επιλογή του Στρατοπέδου Νταλίπη ως σημείο έναρξης της πορείας, ο Μ. Σπυριδάκης υπογράμμισε ότι έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. "Θέλουμε να καταδείξουμε - είπε - την αντίθεσή μας στο ρόλο που έχουν επιλέξει να παίξει η Ελλάδα στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, αφού είναι γνωστό πως το Στρατόπεδο Νταλίπη θα γίνει έδρα των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ".

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και η Μαρία Δημητριάδη. Η μεγάλη ερμηνεύτρια, που όλα τα μεταδικτατορικά χρόνια ενέπνευσε με τα τραγούδια της τους αγώνες της νεολαίας, απόψε μαζί με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη, στη μεγάλη συναυλία ειρήνης που θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο του Δήμου Συκεών, θα προσπαθήσουν να εμπνεύσουν τους νέους αγώνες των φίλων της ειρήνης ενάντια στην Ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Οπως δήλωσε η Μ. Δημητριάδη, "οι καιροί που διανύουμε είναι από τους πιο δύσκολους και θεωρώ καθήκον μου να βοηθήσω στον αγώνα για την ειρήνη τραγουδώντας. Ο κόσμος μας βρίσκεται σε άσχημη θέση και χρειάζεται μια σπίθα για να προχωρήσει σε διεκδικήσεις. Αυτή τη σπίθα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απόψε, αλλά και μέσα από τη δουλιά μας".

Μιλώντας για τη δική του συμμετοχή στη συναυλία της ΕΔΥΕΘ, ο Π. Καραδημήτρης είπε: "Η ειρήνη θα κατακτηθεί μέσα από συνεχείς μάχες. Και εγώ έμαθα να μάχομαι τραγουδώντας".

  • Τη συμμετοχή τους στη μεγάλη πορεία ειρήνης της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Δασολογίας και Βιολογικού του ΑΠΘ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ