Τετάρτη 22 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Δε δέχτηκαν το "πάγωμα"

Οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση του Κ. Ταμπακίδη που δεν αναιρεί την προοπτική της ιδιωτικοποίησης και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με αίτημα να παραμείνουν όλες οι υπηρεσίες στο δήμο

Συνεχίζουν και σήμερα τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αγίων Αναργύρων, που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να δημοπρατήσει την υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων ανοίγοντας την πόρτα της υπηρεσίας καθαριότητας στους ιδιώτες.

Στο προχθεσινό ΔΣ που συζήτησε το θέμα μετά από πρόταση του επικεφαλής της "Δημοτικής Αναγέννησης" Γεράσιμου Θεοδωράτου, ο δήμαρχος κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων πρότεινε στους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις για να "ανακαλέσει" την απόφαση που έχει πάρει το ΔΣ.

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων όμως, χτες το πρωί αποφάσισε να μη δεχτεί την πρόταση που τους έκανε ο δήμαρχος Κ. Ταμπακίδης, για αναστολή των κινητοποιήσεων. Σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι με το δήμαρχο, έκαναν ξεκάθαρο ότι γι' αυτούς η ανάκληση σημαίνει πάγωμα του θέματος, πράγμα το οποίο τους βρίσκει αντίθετους. Οι εργαζόμενοι προτείνουν την εφαρμογή του προγράμματος για την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά μόνο από τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και από κανένα άλλο ιδιώτη ή επιχείρηση, αλλιώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η "Δημοτική Αναγέννηση"

"Η δημοτική αρχή, και η πλειοψηφία του ΔΣ, εφαρμόζουν πολιτικές αποφάσεις και άνωθεν εντολές για την υπερφορολόγηση του δημότη, την ανταποδοτικότητα για κάθε έργο και υπηρεσία, την ιδιωτικοποίηση των αρμοδιοτήτων, λειτουργιών και υπηρεσιών του Δήμου". Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Δημοτική Αναγέννηση" επισημαίνοντας παράλληλα ότι η η δημοτική αρχή πειραματίζεται προχωρώντας σε μια διαδικασία που θα στοιχίσει στους δημότες πάνω από 40 εκατομμύρια και θα οδηγήσει την Υπηρεσία Καθαριότητας σε διάλυση.

"Η ενέργεια αυτή, συνεχίζει η ανακοίνωση, όχι μόνο είναι αντίθετη με τον κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά θα έχει και πολύ άσχημα οικονομικά αποτελέσματα για τους δημότες. Θα αυξηθούν υπερβολικά τα τέλη καθαριότητας, αφού το κόστος της αποκομιδής από τον ιδιώτη επιχειρηματία είναι πολύ υψηλότερο από ό,τι στις δημοτικές υπηρεσίες".

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι "οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής είναι αντίθετες με το κοινό συμφέρον των δημοτών, των εργαζομένων. Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ