Τετάρτη 22 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΚΡΑΤΑ
Απόβλητα στο κέντρο της παραλίας

Την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση να διοχετευτούν τα τελικά απόβλητα του βιολογικού καθαρισμού στο κέντρο της παραλιακής ζώνης της Ακράτας - γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην ανάπτυξη της παραλίας της Ακράτας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε παραθεριστικό κέντρο - εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Α. Τσοχατζόπουλο, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας Ακράτας.

Ο Σύλλογος διαμαρτύρεται γιατί ενώ αρχικά προβλεπόταν η διοχέτευση των αποβλήτων του βιολογικού καθαρισμού Ακράτας στο άκρο της παραλιακής ζώνης, όπου υπάρχει και φυσικός αποδέκτης (ποτάμι), στη συνέχεια κατόπιν παρεμβάσεων διαφόρων παραγόντων τροποποιήθηκε η θέση του αγωγού και μεταφέρθηκε στο κέντρο της παραλιακής ζώνης. "Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να τίθενται σε κίνδυνο οι ευαίσθητες ισορροπίες του φυσικού περιβάλλοντος της παραλίας, αλλά και οι προοπτικές εύρυθμης ανάπτυξης ενός εξελισσόμενου παραθεριστικού κέντρου για την ικανοποίηση των συμφερόντων κάποιων παραγόντων", τονίζει ο Σύλλογος.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό, ο Σύλλογος ζητά από τον Α. Τσοχατζόπουλο να ενημερώσει εγγράφως σε ποια απόσταση από την ακτή και σε ποιο βάθος θα καταλήξει ο αγωγός και αν θα κατασκευαστεί στο κέντρο ή στην άκρη της παραλιακής ζώνης. "Κυρίως όμως ζητάμε να μας ενημερώσετε με ποιο σκεπτικό δε θα χρησιμοποιείται το νερό που θα αποβάλλεται από το βιολογικό καθαρισμό για την άρδευση γεωργικής γης της περιοχής, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της έλλειψης αρδευτικών έργων", καταλήγει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας Ακράτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ