Τετάρτη 22 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συναυλία για τους Μπαλάφα - Χαμντάν

Συγκέντρωση - συναυλία για την απελευθέρωση του Γιώργου Μπαλάφα και του Παλαιστίνιου αγωνιστή Μοχάμεντ Χαμντάν διοργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης αύριο Πέμπτη στις 5 μμ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αλκίνοος Ιωαννίδης,Λουκιανός Κηλαηδόνης,Γιώργος Παϊτέρης,Τζίμης Πανούσης,Νίκος Πορτοκάλογλου,Βούλα Σαββίδου και τα συγκροτήματα Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Σπυριδούλα, The don't.

Ο Γ. Μπαλάφας συμπληρώνει σχεδόν επτά μήνες στη φυλακή, μετά την καταδίκη του σε 10ετή κάθειρξη στις 7 - 11 - 1995 για την υπόθεση της λεγόμενης "γιάφκας Καλαμά". Επί πέντε μήνες παρέμενε η δικαστική απόφαση ανυπόγραφη από τον πρόεδρο Εφετών κ. Μαυρογένη, με συνέπεια να μην προβούν οι συνήγοροι υπεράσπισης στις απαιτούμενες ενέργειες και να διαχωριστεί, τελικά, η εκδίκαση των εφέσεών του: Αυτή που αφορά τη "γιάφκα Καλαμά" εκδικάζεται στις 6 - 11 - '96 και εκείνη που αφορά τις υποθέσεις Θεοφανόπουλου και Σκλαβενίτη (που έχουν συνάφεια με την προηγούμενη και για τις οποίες αθωώθηκε πρωτόδικα) θα εκδικαστεί στις 20 - 1 - '97.

Ο Μ. Χαμντάν εκτίει ποινή 16ετούς κάθειρξης για την υπόθεση της έκρηξης, που σημειώθηκε το 1982 σε αεροσκάφος της ΠΑΝΑΜ στο Τόκιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 15χρονος Ιάπωνας.

Στις παραπάνω καταδικαστικές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων καθοριστικός υπήρξε ο ρόλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ