Τετάρτη 22 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρωτοβουλίες για την παιδεία
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στο Περιστέρι
  • Σύσκεψη εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών του 4ου Διαμερίσματος στον Πειραιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι η αδιαφορία και η εγκατάλειψη της ενιαίας δημόσιας εκπαίδευσης δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, πραγματοποιήθηκε προχτές το απόγευμα, στην πλατεία Δημαρχίας στο Περιστέρι, που διοργάνωσαν η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών "Ελλη Αλεξίου" και τα Εργατικά Σωματεία του δήμου.

Ο Γ. Ποντικάκης, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και ο Τ. Τόκας πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο δήμο, όπου η διπλοβάρδια, η σύμπτυξη τμημάτων, τα πολυάριθμα τμήματα, η έλλειψη σχολικών κτιρίων είναι πρωταγωνιστές. Μάλιστα, αναφέρθηκαν και στις τελευταίες ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας, που τείνουν στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, δηλώνοντας κατηγορηματικά αντίθετοι και ότι θα αγωνιστούν με κάθε τρόπο ώστε να μη διαλυθεί το δικαίωμα του εργαζόμενου λαού για δωρεάν παιδεία.

Παράλληλα, τόνισαν ότι "η υποβάθμιση της εκπαίδευσης στοχεύει στη διατήρηση και όξυνση των κοινωνικών διαφορών, διατηρώντας έτσι την "ισορροπία" μέσα σε μια ταξικά οργανωμένη κοινωνία, όπως η ελληνική. Το νέο δόγμα που πάνε να επιβάλλουν είναι λιγότερο κράτος, περισσότερη ιδιωτική πρωτοβουλία".

Ολοι μαζί ενώνοντας τη φωνή τους, αγωνίζονται και απαιτούν 15% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την παιδεία, ενίσχυση και αναβάθμιση του δημόσιου ενιαίου και δωρεάν χαρακτήρα της, να μην καταργηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, ακύρωση των νόμων για υπαγωγή των σχολείων στη Ν.Α., άμεση αγορά οικοπέδων και ανέγερση σχολείων.

Στον Πειραιά

Σύσκεψη με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και γονιών των μαθητών του 4ου Διαμερίσματος Πειραιά πραγματοποιήθηκε χτες στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, ύστερα από κάλεσμα του "Μετώπου Παιδείας Πειραιά" για ενημέρωση γύρω από τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, και συζήτηση για τη μεθόδευση επίλυσης των τοπικών προβλημάτων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Δ. Γκερλές,ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης "Πειραιάς Αναγέννηση" Π. Σαλπέας,εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών του 4ου Διαμερίσματος, ενώ "έλαμψαν διά της απουσίας τους" παρόλο που είχαν κληθεί να παρευρεθούν στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι της Νομαρχίας, του ΟΣΚ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Κοινή διαπίστωση των παρευρισκομένων ήταν ότι για την επίλυση των τοπικών αλλά και των γενικών προβλημάτων της παιδείας είναι αναγκαίο να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Μάλιστα, οι γονείς κάλεσαν τον αντιδήμαρχο Πειραιά να αναλάβει ο Δήμος Πειραιά πρωτοβουλίες για δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της περιοχής. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Πειραιάς Αναγέννηση" Π. Σαλπέας, αναφερόμενος στο στεγαστικό πρόβλημα χαρακτήρισε πολιτικό έγκλημα το ότι με την οικοπεδοποίηση της περιοχής δεν προβλέφτηκε η κατασκευή σχολείων, κάλεσε τους γονείς να πάρουν την υπόθεση της παιδείας στα χέρια τους και να συμπαραταχτούν με τους υπόλοιπους φορείς για να φτιαχτεί ένα κίνημα παιδείας.

Το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά" συνεχίζει τις συσκέψεις με φορείς του Πειραιά και σήμερα καλεί τους φορείς του Ε Δημοτικού Διαμερίσματος στις 7 μ.μ., στον κινηματογράφο "Καλιφόρνια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ