Τετάρτη 22 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πορεία σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου στον πρωθυπουργό, πραγματοποιεί σήμερα ο σύλλογος υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Χτες, οι Ομοσπονδίες ΠΟΣΥΠ, ΠΟΔΠ ΑΕΙ και ΠΑΟΔ ΤΕΙ πραγματοποίησαν 24ωρη πανελλαδική απεργία, ζητώντας ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές τους, μηνιαίο επίδομα παραγωγικότητας 60.000 δραχμών, εξαίρεση των υπηρεσιών Παιδείας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, άμεση προώθηση των νέων οργανισμών και ουσιαστική συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας τους, τα ΔΣ των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών Συλλόγων υπουργείου Παιδείας ΠΟΣΥΠ και ΠΟΔΠ ΑΕΙ συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Πασχαλίδη, ο οποίος τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό να συζητηθεί το θέμα της επιδοματικής πολιτικής σε ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας δε θα σταθούν εμπόδιο στην ομαλή διεξαγωγή των γενικών εξετάσεων. Παράλληλα δήλωσε ότι με τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου που συζητείται στη Βουλή ρυθμίζεται το θέμα του ειδικού επιδόματος των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας και των τριμήνων για τους εκπαιδευτικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ