Τετάρτη 22 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΣΗΕΑ
Να κατοχυρωθεί τώρα το αγγελιόσημο

Την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος σχετικά με το αγγελιόσημο, με τις καλύτερες δυνατές διασφαλίσεις, απαίτησαν χτες οι δημοσιογράφοι στη χρονιάτικη γενική συνέλευσή τους, καταγγέλλοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης που κωλυσιεργεί να φέρει τη σχετική τροπολογία και εμπαίζει τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και τα ασφαλιστικά ταμεία απειλούνται με κατάρρευση, καθώς η κυβέρνηση εδώ και μήνες αρνείται να φέρει την τροπολογία που να κατοχυρώνει το αγγελιόσημο και να εξασφαλίζει την άμεση απόδοσή του στα Ταμεία. Την ίδια ώρα, καταγγέλθηκε η ΝΔ που μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την Πολιτική Ανοιξη - με τιμητική εξαίρεση το ΚΚΕ, που τον καταδίκασε - ψήφισαν το νόμο Βενιζέλου, ενώ τώρα ...απειλεί την κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει τροπολογία για το αγγελιόσημο! Κι αυτό, ενώ οι μεγαλοεργολάβοι - ιδιοκτήτες των ΜΜΕ αρνούνται να πληρώσουν στα ασφαλιστικά ταμεία ακόμα και τα βεβαιωμένα ποσά, πλέον των 20 δισ. δραχμών, που εισέπραξαν από το αγγελιόσημο και παρακρατούν παράνομα.

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση που έχει οδηγήσει τα Ταμεία σε αδιέξοδο αφού δεν εισπράττουν, ενώ οι μεγαλοϊδιοκτήτες αρνούνται προκλητικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εξασφάλιση του αγγελιόσημου, ο δημοσιογραφικός κόσμος και οι άλλοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ οφείλουν ΕΝΩΤΙΚΑ να απαιτήσουν να ψηφιστεί σχετική τροπολογία ΤΩΡΑ, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. "Το αγγελιόσημο μας συνδέει. Κι αυτό το μήνυμα της ενότητας πρέπει να στείλουμε σήμερα σε κάθε κατεύθυνση απαιτώντας άμεσα λύση", υπογράμμισε χαρακτηριστικά το μέλος του προεδρείου της Ενωσης Ν. Καραντηνός.

Στη χτεσινή συνέλευση, έντονη συζήτηση έγινε για την απαράδεκτη στάση της ΕΡΤ απέναντι στους εργαζόμενους, καθώς αρνείται να υπογράψει συμπληρωματική συλλογική σύμβαση για αυξήσεις στους εργαζόμενους... Τέλος, από τον Νίκο Καραντηνό, ταμία της ΕΣΗΕΑ, παρουσιάστηκαν ο απολογισμός και ο προϋπολογισμός, που συγκέντρωσαν τα ευμενή σχόλια των συναδέλφων για τη "νοικοκυρεμένη" και διαφανή διαχείριση των οικονομικών της Ενωσης. Στις 6 Ιούνη, αποφασίστηκε να γίνει ψηφοφορία, τόσο για τον απολογισμό, όσο και για την εξουσιοδότηση του ΔΣ να υπογράφει συλλογικές συμβάσεις και να κηρύσσει απεργία, αλλά και για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τα επόμενα δύο χρόνια. Μέχρι την Τρίτη, 28 Μάη, θα γίνονται δεκτές οι υποψηφιότητες για εκλογή στην Εφορευτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τους εργαζόμενους στο Μηχανισμό Είσπραξης Αγγελιόσημου (2018-02-27 00:00:00.0)
Εφησυχασμό καλλιεργεί η κυβέρνηση (2015-11-17 00:00:00.0)
Προς ανατροπή ασφαλιστικών και χειραγώγηση των δημοσιογράφων (2000-06-16 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο και πάλι το αγγελιόσημο (1996-12-22 00:00:00.0)
Ξεζουμίζονται οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (1996-04-27 00:00:00.0)
Σοβαρή εμπλοκή με το αγγελιόσημο (1996-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ