Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κρύβουν" τις περικοπές δαπανών

Καμία ανακοίνωση ή ενημέρωση δεν υπήρξε για τη χτεσινή σύσκεψη των οικονομικών υπουργών υπό τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Αναμενόμενο. Η σύσκεψη αφορούσε τη δραστική περικοπή των κοινωνικών δαπανών, κυρίως Παιδείας, Υγείας, κατά 300 δισ. δρχ. τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς και την κατάργηση ή συγχώνευση 20 δημοσίων υπηρεσιών.

Είναι φανερό. Ο "εκσυγχρονιστής" πρωθυπουργός ενόψει του συνεδρίου επιχειρεί εναγώνια να φιλοτεχνήσει ένα φιλολαϊκό προφίλ και βέβαια η δημοσιοποίηση τέτοιων, μη δημοφιλών, αποφάσεων δεν τον βοηθάει ιδιαίτερα. Θέλει, λοιπόν, οι αντιλαϊκές αυτές αποφάσεις είτε να καθυστερήσει η εφαρμογή τους είτε να υλοποιηθούν όσο το δυνατό πιο ανώδυνα μέχρι το συνέδριο.

Ταυτόχρονα θέλει να προτάξει τις εξαγγελίες του για την "ενίσχυση" των χαμηλοσυνταξιούχων, ώστε να επισκιάσουν την επιθετική πολιτική που ακολουθεί ενάντια στα λαϊκά εισοδήματα.

Ματαιοπονεί. Το πρόβλημα των ανθρώπων του μόχθου δεν είναι ποιος θα εκλεγεί ή όχι αντιπρόεδρος στο συνέδριο και πώς θα γίνει η μοιρασιά της εξουσίας, αλλά η πολιτική που εφαρμόζει.

Ομως για το τελευταίο, την πολιτική, το έχουν ξεκάθαρο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ