Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψάχνουν για τους βομβιστές...

Προς όλες τις κατευθύνσεις έχουν στραφεί οι έρευνες της Ασφάλειας, για να συλληφθούν οι δράστες της προχτεσινής βομβιστικής επίθεσης στο κτίριο της ΙΒΜ στο Χαλάνδρι. Τρία ενδεχόμενα εξετάζουν οι αρχές. Το πρώτο είναι να πρόκειται για άτομα που προέρχονται από το χώρο των εταιριών παροχής προστασίας (σεκιούριτι), καθώς εκτιμάται ότι έχουν διαταραχτεί οι ισορροπίες στην αγορά μετά την εξαγγελία ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα ρυθμίσει με Προεδρικό Διάταγμα τον τρόπο λειτουργίας τους. Το δεύτερο είναι να πρόκειται για κάποια από τις περιθωριακές ομάδες, που τα μέλη της βαυκαλίζονται ότι κάνουν αντιεξουσιαστικό αγώνα, βάζοντας γκαζάκια σε αυτοκίνητα. Ισως ν' αποφάσισαν να αναβαθμίσουν τη δράση τους, τοποθετώντας βόμβες, ο τρόπος όμως που τις βάζουν εγκυμονεί τον κίνδυνο να υπάρξει κόστος σε ανθρώπινες ζωές, όπως προχτές. Μπορεί επίσης η "Φράξια Μηδενιστών", που με τηλεφώνημά της σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, να είναι μια καινούρια οργάνωση.

Η ίδια "οργάνωση" είχε αναλάβει την ευθύνη των βομβιστικών ενεργειών που είχαν γίνει στις 16 Απρίλη, με στόχο τον εισαγγελέα, Αβραάμ Σταθόπουλο, στου Ζωγράφου, και στις 18 Απρίλη, στο εμπορικό κέντρο "Μέλαθρον" του Κολωνακίου. Στη δεύτερη επίθεση είχαν τραυματιστεί ελαφριά δυο πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας.

Η προχτεσινή επίθεση μοιάζει με τις προηγούμενες. Ομως, η βόμβα στο Κολωνάκι είχε πυροδοτηθεί με "φιδάκι" για τα κουνούπια, ενώ η προχτεσινή με βραδύκαυστο φιτίλι. Πιθανολογείται επίσης ότι χρησιμοποιήθηκε δυναμίτιδα ως εκρηκτική ύλη. Οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. δε βρήκαν σχεδόν τίποτα από τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού. Ο,τι περισυνέλεξαν πρέπει να εξεταστεί σε φασματογράφο και μετά από μία βδομάδα θα είναι δυνατό να δοθεί απάντηση για το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ