Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Στο μέλλον οι αποφάσεις για την κινητή τηλεφωνία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ιδιώτες

Ανοιχτό αφήνει ο ΟΤΕ το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με ιδιώτη και στην ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας ξηράς, αλλά παραπέμπει την οριστική απόφαση στο μέλλον. Στην τελευταία του συνεδρίαση το ΔΣ του Οργανισμού ενέκρινε την πρόσληψη εξωτερικού συμβούλου για το σύστημα παροχής κινητής τηλεφωνίας DCS - 1800, ο οποίος θα συντάξει το προκαταρκτικό επιχειρησιακό σχέδιο και θα κάνει εκτίμηση της επένδυσης, καθώς και το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη υπηρεσία να γίνει με τη συμμετοχή των ιδιωτικών συμφερόντων. Ως σύμβουλος προσλήφθηκε η ΑΛΦΑ ΦΑΪΝΑΝΣ, που συμμετείχε και στη διαδικασία της μετοχοποίησης, και η αμοιβή της θ' ανέλθει στα 150 εκατομμύρια δραχμές. Γίνεται φανερό πως η εκτίμηση του συμβούλου αποκτά ειδικό βάρος, τόσο για το ποιος θα είναι ο συνεταίρος, όσο και για τους όρους συνεργασίας.

Η μετάθεση της οριστικής απόφασης τους επόμενους μήνες - σύμφωνα με πληροφορίες το Σεπτέμβρη - και η καθυστέρηση, που αυτή συνεπάγεται για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης υπηρεσίας, κάνει όλο και πιο δυσχερείς τις συνθήκες ανταγωνισμού με τις άλλες δύο εταιρίες, οι οποίες καθημερινά κερδίζουν νέους πελάτες. Ρόλο φαίνεται ότι παίζει και η διστακτικότητα της σημερινής διοίκησης να προχωρήσει τώρα στην επιλογή του συνεταίρου, τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος γύρω από τις προμήθειες του ΟΤΕ, αλλά και η πρόθεσή της να ισορροπήσει ανάμεσα στα αντικρουόμενα συμφέροντα των επίδοξων προμηθευτών και συνεταίρων του Οργανισμού. Πάντως, η διοίκηση του ΟΤΕ, και στην υπόθεση της κινητής τηλεφωνίας, συνεχίζει να κινείται στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης και να μη βγάζει τ' αναγκαία συμπεράσματα από την πρόσφατη περίπτωση των ψηφιακών.

  • Σε συνεργασία με τον Τουρκικό Τηλεπικοινωνιακό Οργανισμό, ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στην κατασκευή υπόγειου δικτύου οπτικών ινών, που θα συνδέει την Ελλάδα και την Τουρκία και θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Στις δαπάνες, ύψους 200 εκατομμυρίων δραχμών, θα συμμετέχει το ΝΑΤΟ με ποσοστό 80%, ενώ το υπόλοιπο θα επιβαρύνει τον ΟΤΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ