Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Οι ΗΠΑ πίσω από τις τουρκικές προσκλήσεις
  • Ανακοίνωση, με αφορμή τη νέα πρόκληση για τη Γαύδο
  • Κάλεσμα για ανάπτυξη πρωτοβουλιών ενάντια στους εχθρούς της ειρήνης, που είναι η Νέα Τάξη και το ΝΑΤΟ

"Πίσω από την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης, κρύβεται η προσπάθεια των ΗΠΑ να αναγορευτούν σε επιδιαιτητές και επικυρίαρχους στο Αιγαίο, με στόχο τον έλεγχο της περιοχής που έχει μεγάλη στρατηγική, αλλά και οικονομική σημασία για τους αγωγούς των πετρελαίων και του φυσικού αερίου".

Τα παραπάνω καταγγέλλει η ΕΕΔΥΕ, με ανακοίνωσή της, με αφορμή τις νέες προκλήσεις των Τούρκων για τη Γαύδο. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Οι νέες προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης για τη Γαύδο που γίνονται με την ανοχή και την άμεση παρότρυνση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο ότι η πολιτική των "ευχαριστιών", της υποταγής και της ευθυγράμμισης στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Είναι πια προφανές ότι πίσω από την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης κρύβεται η προσπάθεια των ΗΠΑ να αναγορευτούν σε πλήρη επιδιαιτητή και επικυρίαρχο στο Αιγαίο, με στόχο τον έλεγχο της περιοχής που έχει μεγάλη στρατηγική, αλλά και οικονομική σημασία για τους αγωγούς των πετρελαίων και του φυσικού αερίου.

Ηδη, οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας πλήρωσαν με πολύ αίμα και τεράστιες καταστροφές παρόμοια σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Εχει πια αποδειχθεί ότι ο μονόδρομος της υποταγής, της συμμετοχής στους επιθετικούς σχεδιασμούς, όχι μόνον δεν αποτρέπει, αλλά ανοίγει περισσότερο την όρεξη των ιμπεριαλιστών για εντάσεις και επεμβάσεις.

Μπροστά σε αυτά τα σχέδια, ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα, της ανάπτυξης των κινημάτων ειρήνης είναι υποχρεωτικός για τους λαούς, ώστε να βάλει φρένο στους παραλογισμούς".

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις επιτροπές ειρήνης, τους μαζικούς φορείς, το λαό και τη νεολαία να εντείνουν τον αγώνα τους κατά των σχεδίων έντασης, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας κατά της λογικής της υποτέλειας, να αγωνιστούν κατά του εχθρού της ειρήνης, που είναι η Νέα Τάξη και το ΝΑΤΟ.

Ιδιαίτερα καλεί τις επιτροπές ειρήνης των ακριτικών περιοχών του Αιγαίου και της Θράκης να αναπτύξουν πρωτοβουλίες, ώστε στη σχεδιαζόμενη ένταση να προβληθεί η ειρήνη και η φιλία ανάμεσα στον ελληνικό και τον τουρκικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ