Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
Απάντηση με απεργία στις απολύσεις

Σε 24ωρη απεργία στην εφημερίδα "Καθημερινή" προχώρησε η ΕΣΗΕΑ μετά την άρνηση της ιδιοκτησίας της εφημερίδας να ανακαλέσει τις απολύσεις έξι δημοσιογράφων. Η απεργία άρχισε στις 12 το μεσημέρι χτες και λήγει σήμερα την ίδια ώρα.

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την εφημερίδα "Καθημερινή" για τις παράνομες, καταχρηστικές και προκλητικές απολύσεις. Αναφέρει ότι κάλεσε την ιδιοκτήτρια εταιρία της εφημερίδας να ανακαλέσει τις απολύσεις αυτές, αλλά παρά τις επίμονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, η "Καθημερινή" αρνήθηκε πεισματικά να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημά της.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η ΕΣΗΕΑ "διακηρύσσει τη σθεναρή απόφασή της να περιφρουρήσει τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - έντυπα και ηλεκτρονικά - και πριν από όλα το δικαίωμα στην εργασία". Τέλος, καλεί τους δημοσιογράφους της "Καθημερινής" να περιφρουρήσουν την απεργία τους και τους συναδέλφους των άλλων ΜΜΕ και γενικότερα τους εργαζόμενους σε αυτά να συμπαρασταθούν στον απεργιακό αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ