Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ωρα εφαρμογής των αποφάσεων

Το ΚΚΕ βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπο με μια μεγάλης κλίμακας ιδεολογικοπολιτική επίθεση.

Τον ξέρουμε τον ένοχο κι είναι γνωστή η αιτία.

Δεν πρόκειται, βασικά και κύρια, για τους κουκουεδολόγους της δημοσιογραφίας, ούτε μόνο - μιλώντας συνολικά - για τους εκτοξευτήρες της χολής και του αντικομμουνιστικού μένους, που αυτοαποκαλούνται Μέσα ...Ενημέρωσης. Δεν πρόκειται - πολύ περισσότερο - για τα ξεβρασμένα ναυάγια, τύπου Φαράκου και άλλων της αποστασίας, που δεν παραλείπουν να φέρνουν τα κουρέλια τους σε κάθε αντιΚΚΕ προσκλητήριο.

Αν, τη νέα επίθεση που δέχεται το Κόμμα μας, την περιόριζε κάποιος μόνο στους παραπάνω, θα έχανε από μπροστά του τον ιθύνοντα νου, που με μαεστρία κινεί τα νήματα και με τρόπους πολλούς κατευθύνει τα ενεργούμενά του: Την ολιγαρχία της χώρας μας και τα κόμματα - στηρίγματά της. Αυτοί συγκροτούν, μέσω των κατάλληλων μηχανισμών, το "Κέντρο" ή και τα "Κέντρα" της αντικομμουνιστικής συγχορδίας.

Μήπως όλα αυτά αποτελούν υπερβολές των κομμουνιστών; Μήπως πρόκειται για αβάσιμες διαπιστώσεις ενός Κόμματος, που κατατρύχεται από το πλέγμα του κυνηγημένου, λόγω πολύχρονων διωγμών, όπως μας επικρίνουν διάφοροι περισπούδαστοι εμπαθείς αναλυτές;

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, για όποιον έμαθε να βλέπει και να μην ξεχνάει τον ταξικό χαρακτήρα της κοινωνίας που ζούμε.

Αν το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ είχε χαράξει πολιτική εκσυγχρονισμού του πολιτικού συστήματος της χώρας, αν είχε βάλει σε αμφισβήτηση (δηλαδή είχε απορρίψει) τις μέχρι τώρα θέσεις του Κόμματός μας για την Ευρωπαϊκή Ενωση, αν είχε αφήσει παράθυρα ανοιχτά ή έστω χαραμάδες, για να εισβάλουν στις πολιτικές επεξεργασίες μας οι ακτίνες του κεντροαριστερού πράσινου ήλιου, αν έτεινε ευήκοον ους και χείρα φιλίας προς το "Συνασπισμό", έ, τότε, όλα θα ήσαν καλά και άγια. Οι μηχανισμοί της άρχουσας τάξης - πρώτα και κύρια οι δημοσιογραφικοί - θα περιέλουζαν το ΚΚΕ με ηχηρές κολακείες. Και, φυσικά, θα εισπράτταμε τα ανάλογα για την περίσταση εύσημα του ΣΕΒ και των άλλων κύκλων της οικονομικής ολιγαρχίας, καθώς και τις πανηγυρικές εκδηλώσεις των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και του "Συνασπισμού".

Τώρα, όμως, που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν - ούτε μπορούσαν - σύμφωνα με τους ευσεβείς πόθους των σεναριογράφων και σεναριοκατασκευαστών, παρατηρούμε, προ και μετασυνεδριακά, τα εξής γεγονότα κατά κύριο λόγο: Πρώτον, αιχμή της αντικομμουνιστικής επίθεσης να αποτελεί η πολιτική των συμμαχιών, που θα ήθελαν να είχε το ΚΚΕ. Δεύτερο, να συμβαδίζει μ' αυτήν η συνειδητά αποπροσανατολιστική συζήτηση για τα πρόσωπα που εκλέχτηκαν ή δεν εκλέχτηκαν στο νέο ΠΓ και στη νέα ΚΕ του ΚΚΕ. Και, ταυτόχρονα, αυτό το τελευταίο, να συνδέεται από τα αστικά ΜΜΕ με μυθοπλασίες, με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για ορισμένα στελέχη και με κολακευτικά σχόλια για άλλα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα: Το "Βήμα της Κυριακής" ανέσυρε από τα αντικομμουνιστικά κιτάπια του συντάκτη του συκοφαντικές επινοήσεις για την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η ..."αδέσμευτη" "Ελευθεροτυπία" της ίδιας μέρας έσπευσε να φιλοξενήσει συνέντευξη - λίβελο του Φαράκου. Ο "Ελεύθερος Τύπος", πάλι της Κυριακής, αφιέρωσε μία σελίδα, για να επαναλάβει χιλιοειπωμένες ανοησίες. Ο Κουναλάκης του "ΣΥΝ", μέσα από το κανάλι SEVEN X, έστησε σκηνοθετημένη αντιΚΚΕ συζήτηση μαζί με δημοσιογράφους του σιναφιού του. Στο ίδιο μήκος κύματος έπαιξαν και παίζουν, πολλές και συνεχόμενες μέρες, και άλλα Μέσα παραπλάνησης. Από αυτά δεν γινόταν, όπως ήταν αναμενόμενο, να αυτοεξαιρεθεί "Η Καθημερινή" και ο διευθυντής της, Α. Καρκαγιάννης. Ο οποίος, δείχνοντας για μια ακόμη φορά τον ...πόνο και τον ...καημό του, για ο που "πηγαίνει" το ΚΚΕ, χλευάζει σε σχόλιό του (6/6/96) τον επαναστατικό δρόμο του Κόμματός μας, τον περιγράφει σαν το γνωστό "ζήσε Μάη να φας τριφύλι" και μας συστήνει τη "σύντομη" οδό: Να δούμε τα πράγματα αλα ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε να ...ευθυγραμμιστούμε (!) με τον Μάρξ ...εγκαταλείποντας τα ...θρησκευτικά δόγματα! Αξιος ο μισθός του...

Και μόνο από τέτοια γεγονότα θα μπορούσε κανείς - δίχως να έχει μελετήσει τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου - να συμπεράνει το πόσο σωστή είναι η πολιτική του ΚΚΕ, την οποία βάφτισαν πολιτική απομονωτισμού... Αλήθεια, μπορεί να φανταστεί ο καθένας σε τι ολέθριους για τους εργαζόμενους και για το ΚΚΕ δρόμους θα οδηγούσε μια πολιτική, που δε θα ήταν της ..."απομόνωσης", αλλά της σύμπραξης με χώρους, στους οποίους ανήκουν, ή τους εκφράζουν, τέτοια πρόσωπα με τέτοια πολιτική, πρώτα και πάνω απ' όλα, αντικομμουνιστική;

Ενοχλεί αφάνταστα, τους πολιτικά και οικονομικά κυρίαρχους, η πολιτική του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης, που επεξεργάστηκε το 15ο Συνέδριο του Κόμματός μας. Και μπορεί, ασφαλώς, να μην τους ενοχλεί ακόμα τόσο, όσο θα τους ενοχλήσει στο μέλλον, αφού το συγκεκριμένο Μέτωπο βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά και στη σκέψη των κομμουνιστών. Ωστόσο, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Δεν περιμένουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ αργότερα, όταν το Μέτωπο κάνει τα πρώτα του βήματα. Προσπαθούν να το υπονομεύσουν τώρα. Επιδιώκουν να εξουδετερώσουν τώρα τον παράγοντα εκείνον, το ΚΚΕ, δίχως το οποίο, ή όντας αυτό όχι επαρκώς ισχυρό, θα είναι απραγματοποίητη κάθε πορεία προς τα εμπρός.

Από το 15ο Συνέδριο το ΚΚΕ βγήκε πιο δυνατό ιδεολογικοπολιτικά. Αυτό μπορεί, πρέπει και θα εκφραστεί και στη δύσκολη καθημερινή δουλιά που αρχίζει. Κόντρα στα χίλια - μύρια εμπόδια που υπάρχουν, όλοι οι κομμουνιστές καλούμαστε να δώσουμε ξανά όλες τις δυνάμεις μας για την υλοποίηση των αποφάσεων του 15ου Συνεδρίου. Στον αγώνα αυτό, η άρχουσα τάξη, ο ιμπεριαλισμός, τα τσιράκια τους, θα βρουν τους κομμουνιστές μια γροθιά.

Μάκης ΜΑΪΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ