Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΙΛΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Για τη διάδοση του πνεύματος της Εθνικής Αντίστασης

Για να διατηρηθεί και να διαδοθεί η ιστορία της Εθνικής Αντίστασης και με σκοπό τη συμπαράσταση στην Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, στην προσπάθειά της για τη διατήρηση και διάδοση του πνεύματος της Εθνικής Αντίστασης, ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες ο Σύλλογος Φίλοι της Εθνικής Αντίστασης του Πειραιά.Την περασμένη Τετάρτη έγινε Γενική Συνέλευση και εκλέχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Κατά τη συνέλευση, η Εύη Λειβαδά,μέλος του ΔΣ του συλλόγου, τόνισε ότι μέσα στη ζοφερή κατάσταση που περνά η χώρα, η διατήρηση και η μεταλαμπάδευση των οραμάτων της Εθνικής Αντίστασης, έχει για τους νεότερους βαθιά αξία. Και πρόσθεσε ότι ο Σύλλογος παρά τις δυσκολίες θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων των αγωνιστών του ΕΑΜ και του Δημοκρατικού Στρατού.

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ, Αντώνης Αντύπας, υπογράμμισε ότι αν και η Εθνική Αντίσταση "είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας μας, η πολιτεία δεν αξιώθηκε να δώσει στα σχολεία καταγραμμένη την ιστορία αυτή. Ετσι, συνέχισε, πήραμε εμείς την πρωτοβουλία μέσα απ' το Σύλλογο να τη μεταλαμπαδεύσουμε".

Ο Δημήτρης Καρδάσης,πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Πειραιά, δήλωσε στο "Ρ": "Σ' αυτή μας την προσπάθεια συναντήσαμε προθυμία, ενθουσιασμό και συγκίνηση από τη νεολαία. Δεν αμφιβάλλαμε γι' αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι το έπος της Εθνικής Αντίστασης, συγκινεί πλατιά τον κάθε Ελληνα. Το πνεύμα αντίστασης δεν είναι κάτι το συγκυριακό. Πρέπει να συνοδεύσει τον άνθρωπο μέχρι την τελευταία του πνοή". Με τον ίδιο ενθουσιασμό μίλησαν και άλλα μέλη του Συλλόγου. "Η σημασία και ο ρόλος των φίλων της Εθνικής Αντίστασης είναι να βρει το έπος της Εθνικής Αντίστασης μετουσίωση στη νέα γενιά. Πρέπει οι νέοι να δουν τα ιδανικά και να αγωνίζονται", είπε ο Δημήτρης Οικονόμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Ελένη Παπαδοπούλου, επικεφαλής της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Κερατσινίου. "Χρέος της νεότερης γενιάς είναι να μη λησμονηθεί η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης και ταυτόχρονα να βοηθήσει στη σωστή ενημέρωση της ιστορικής πραγματικότητας", τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ